SKJERMKULTUR: Jorunn Hancke Øgstad peker mot skjermkultur og digital virkelighet som referanse for sin utstilling på Kunsthall Oslo. Med to unntak er lerretene smale formater som kunstneren i den tynne trykksaken som følger utstillingen forklarer som en henvisning til panoramaskjermer, men stilt på høykant slik at de også blir som kropper langs veggene. 
FOTO: ARVE RØD
SKJERMKULTUR: Jorunn Hancke Øgstad peker mot skjermkultur og digital virkelighet som referanse for sin utstilling på Kunsthall Oslo. Med to unntak er lerretene smale formater som kunstneren i den tynne trykksaken som følger utstillingen forklarer som en henvisning til panoramaskjermer, men stilt på høykant slik at de også blir som kropper langs veggene. FOTO: ARVE RØDVis mer

Krokodilletårer er som kjent falsk medlidenhet

Jorunn Hancke Øgstads malerier er kropper i det digitale nettverkssamfunnet.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

En av kunsthøstens positive overraskelser så langt er Jorunn Hancke Øgstads malerier, og utstillingen «Crocodile Tears» på Munchmuseet i bevegelse – Kunsthall Oslo, det midlertidige samarbeidet mellom Munchmuseet/Stenersenmuseet og kunsthallen i et lokale ut mot Dronning Eufemias gate i Barcode i Bjørvika.

Overraskelsen ligger i at 39-årige Hancke Øgstad er lite omtalt i norsk kunstpresse, og at hun derfor har gått litt under radaren som én i den etter hvert anselige mengden unge og relativt unge kunstnere som velger å uttrykke seg i et abstrakt og ny-modernistisk formspråk.

Det siste er i seg selv overraskende om man ser historisk på det, men altså slett ikke om man har fulgt utviklingen i samtidskunsten over de siste ti åra. Å si at maleriet er tilbake, er i dag å slå inn åpne dører.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Fornyelse skjer til ordinære priser.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn