Krølltopp til topps

Han har vært kåret til Norges mest sexy mannlige programleder. Nå overtar Frithjof Wilborn TV2s flaggskip i helgene.

- Jeg har jobbet en del med underholdning før, gjennom «Tribunefeber» og flere cupfinaleshow, og synes underholdning er fryktelig morsomt. Jeg tror jeg ville ha vært helt gær'n hvis jeg sa nei til dette tilbudet. Jeg liker godt å se på programmet selv, og håper jeg har det som skal til for å lede det selv, sier Wilborn til Dagbladet.no.

- Hvordan vil du lede programmet?

- Mo i knærne

- Jeg skal være meg selv, og sørge for at gjestene har det så bra som mulig, og at de vinner så mye som mulig. Jobben min bli å få gjestene til å yte sitt beste og få dem til å føle seg vel i studio. Det blir morsomt å skulle ha forskjellige folk oppe til eksamen to ganger i uka, sier han.

Det har lenge vært en uttalt målsetting fra TV2s side å vinne kampen om helgeunderholdningen mot NRK. Wilborn er fullt klar over hvilke forventninger som nå ligger på ham.

- Men hvis jeg hadde fokusert på de tingene der, hadde jeg aldri kunnet ta jobben. Presset og forventningene som ligger der er av en sånn størrelse at jeg ville blitt mo i knærne hvis jeg tenkte på det.

Wilborn påpeker at lørdagskvelden på TV2 vil være mer enn «Vil du bli millionær». Likevel medgir han at det er «litt av en jobb» å skulle bidra til lørdagspakken.

Forvirrende med pappa på skjermen

- Vi kommer til å få beinhard konkurranse fra NRK, og må bare sørge for å lage et program som folk vil se. Spørrekonkurranser blir folk aldri lei av.

Wilborn spår «Vil du bli millionær» en lang framtid på norsk tv. Men hvor lenge han selv blir med på leken, vet han ikke. Han har nemlig ikke tenkt å si opp jobben sin i sportsavdelingen i TV2.

- Jeg har permisjon fra Sporten fram til påske. Deretter får jeg tenke gjennom om jeg vil fortsette med en ny runde «Vil du bli millionær» til høsten igjen. Det er jo to vidt forskjellige jobber, og jeg må holde meg oppdatert på sportsfronten hver dag for å kunne gå tilbake til avdelingen.

Kombinasjonen av sport og underholdning betegner Wilborn som «spennende». Men sportjournalisten var ikke helt forberedt på oppmerksomheten rundt sin nye programlederrolle, selv etter tre år på skjermen.

- Jeg har hørt at jeg ligger svært høyt oppe på alle nettavisene sine forsider, og jeg har fått så mange gratulasjoner og telefoner fra pressen at batteriet på mobilen min er flatt.

Wilborns fire barn var nok heller ikke helt forberedt på pappas nye rolle.

- De liker godt å se programmet. Det er nok litt forvirrende at pappa plutselig skal være programleder, ler Frithjof Wilborn.

GLEDER SEG: Krølltoppen Wilborn tar ledelsen i TV2s lørdagssatsning