Kronglete fortalt

Sterk historie med litt for mange uheldige grep.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK: Den som leser krim for underholdningens skyld, bør nærme seg Susanne Stauns «Akutten» med varsomhet. Denne boka gir mer en følelse av vemmelse, skildringen av en ung kvinnes møte med vestens sexindustri er ingen fornøyelig historie. Forfatterens kronglete fortellerstil er heller ikke særlig forlokkende.

Lokket til Praha

Katarina Ershanov reiser fra Usbekistan til Praha for å begynne et nytt liv som engelsklærer. Mannen hennes døde etter at sikkerhetspolitiet tok ham inn til avhør, og like etter mister Katarina jobben. For å tjene penger svarer hun på en annonse som lover gull og grønne skoger i Tsjekkia. Naturligvis er annonsen bare tull, Katarina tvinges inn i en brutal tilværelse med prostitusjon og narkotika, hensynsløse bakmenn bruker henne og andre unge kvinner for å tjene grovt pådet voksende sex-markedet. Problemstillingen i «Akutten» dreier seg om hvordan man kommer seg unna - når de kyniske arbeidsgiverne har tatt passet ditt og hvert skritt du tar voktes. Susanne Staun, som er en dansk journalist, har valgt en svært underlig og til og med usannsynlig utvei for Katarina. Av og til er nok virkeligheten villere enn fiksjonen, men veiene Staun sender Katarina ut på blir for snirklete til at de overbeviser.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer