Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Krøniken tilbake etter jul

I kveld kan den få Emmy.

 • Les mer på de stilige nettsidene til Kröniken
 • Suksess med kvalitet
 • Emmy
 • Her er de nominerte

  (Dagbladet.no): Nylig sendte NRK den siste episoden av den danske suksesserien «Krøniken» som etter oppslag i Dagbladet fikk sendetid også på søndager i Norge.

  Venter i spenning


  Serien som har hatt seertall på rundt 800 000 i Norge vender tilbake rundt årsskiftet i Danmark, og kommer også på norske skjermer neste år. Den nye sesongen består av sju episoder, og det er de samme skuespillerne som vender tilbake, denne gangen spritet opp med flere gjesteskuespillere.

  - Den kommer tilbake neste år, men vi har ikke bestemt oss for når den settes opp. Det blir ikke i januar, og det kan bli etter at serien er ferdigsendt i Danmark, opplyser NRKs publikumstjeneste til Dagbladet.no.

  Better times


  Og i natt kan «Krøniken», «Better times» som den heter på engelsk, få prisen ingen norske serier er i nærheten av å bli nominert til. Det er TV-bransjens Oscar, Emmy, som deles ut i New York. Danskene er flere hakk vassere enn norske TV-makere. For vinner Krøniken i år blir det tredje år på rad. I fjor vant «Nikolaj og Julie» og året før «Mordkommisjonen». Det er første gang i Emmys historie at en utenlandsk tv-produsent har fått nominasjon tre år på rad.

  Under Emmy-utdelingen i kveld skal «Krøniken» konkurrere med den tyske serien «Schimanski», BBC-serien «Waking the Dead» og «Shameless» fra Channel 4.

  I Danmark har tre millioner seerer fulgt Søs, Palle og alle de andre i serien, og produsenten melder om at bruken av nettbank sank med 75 prosent i timen mellom åtte og ni de dagene serien gikk. Trafikken over Storebæltsbroen sank med 12 prosent.

  Det er 28 nominerte i sju kategorier. Emmy-showet starter i natt 02.00 norsk tid. Til stede på utdelingen i kveld er blant andre Palle (Anders W. Berthelsen) og Karen (Pernille Højmark) sammen med instruktør Charlotte Sieling og hovedforfatter Stig Thorsbo. Den britiske talk show-verten Graham Norton leder utdelingen.

<B>FRA RADIO TIL TV:</B> Søs på reklameplakat for en av Bellas radioer.
GJENNOM 50-TALLET:</B> Bilen introduseres for folket som er med i Krøniken.
INTERESSANTE SKJEBNER:</B> Arbeidsfolk og rikfolk i Krøniken.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media