KOMMENTARER

Musikkommentaren: South By Southwest

Kronprins Haakon hevet norskandelen på SXSW i år

South By Southwest (SXSW) i Texas ble avsluttet natt til søndag. Stadig færre norske artister reiser til verdens største bransjefestival for musikk.

SNAKKIS: Sigrid gjorde suksess under fjorårets South By Southwest i Austin, først og fremst fordi hun på kort tid var blitt en snakkis i miljøet, men tok ikke turen i år. Stadig færre norske artister reiser til festivalen i Texas. Foto: Øyvind Rønning / Dagbladet
SNAKKIS: Sigrid gjorde suksess under fjorårets South By Southwest i Austin, først og fremst fordi hun på kort tid var blitt en snakkis i miljøet, men tok ikke turen i år. Stadig færre norske artister reiser til festivalen i Texas. Foto: Øyvind Rønning / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Kronprins Haakon tok turen til Austin i år, men først og fremst for å besøke den enda større teknologi-delen som innleder festivalen.

Heldigvis for den musikkinteresserte kronprinsen fikk han også tid til å høre litt livemusikk. Men - det er blitt tynnere i rekka av norske artister som drar til byen som markedsfører seg som «live music capital of the world». Og det er ikke så rart, for det er beintøft å konkurrere med over 2000 andre band eller artister om oppmerksomheten. Og det store spørsmålet er: Er det verdt det?

I 2014 tok 21 norske artister turen til Austin, i fjor var tallet 14. I år - som i 2015 - sto åtte norske artister på plakaten. To av dem var også med i fjor, bandet Ask Carol og den eksperimentelle artisten Sturle Dagsland. Sassy 009 tok steget videre fra hype i Norge.

Hvorfor har interessen dabbet av? Én ting er at det er dyrt, særlig har hotellprisene eksplodert de siste åra - opp mot 3-4000 kroner natta. Byen er forandret på få år. Men den viktigste grunnen er nok at det er utrolig vanskelig å få noe som helst mer ut av deltakelsen enn en morsom tur - og muligheten til å høre mye musikk fra både etablerte og uetablerte artister.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer