Kongehuset

Kronprins Haakon leier ut boliger uten godkjenning

Kronprins Haakon tjener penger på utleieboliger på Skaugum. Asker kommune slår fast at boligbruken er i strid med plan- og bygningsloven, og ber kronprinsen om en redegjørelse.

UTLEIEKONGE: Boligene kronprins Haakon i dag leier ut i «Gartnerboligene» i Semsveien 188 A-E på Skaugum er ikke tillatt å bruke etter plan- og bygningsloven, ifølge Asker kommune.
 Foto: Jørgen Gomnæs / Det kongelige hoff
UTLEIEKONGE: Boligene kronprins Haakon i dag leier ut i «Gartnerboligene» i Semsveien 188 A-E på Skaugum er ikke tillatt å bruke etter plan- og bygningsloven, ifølge Asker kommune. Foto: Jørgen Gomnæs / Det kongelige hoff

Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Kronprins Haakon har i flere år tjent penger på utleieboliger på Skaugum gård i Asker kommune.

Nå kan Dagbladet avsløre at boligene kronprinsen i dag leier ut i Semsveien 188 A-E på Skaugum ikke er tillatt å bruke etter plan- og bygningsloven.

Den fasjonable gården har gått i arv som bosted for kronprinsene, siden daværende kong Haakon VII og kronprins Olav V kjøpte den av Fritz Wedel Jarlsberg for 120 000 kroner i 1929.

Utleiekonge

Etter at kronprins Haakon giftet seg med Mette-Marit i 2001, overdro kong Harald gården til kronprinsen. Fra hovedhuset på Skaugum er det utsikt over Oslofjorden og Asker, og gangavstand til idylliske Semsvannet.

Eiendommen er på 1280 mål og består av flere titalls hus. I tillegg til kronprinsparets residens i hovedbygningen, huser Skaugum også elleve boenheter som leies ut av kronprinsen.

Dokumenter som hittil har vært unntatt offentlighet, og annen informasjon Dagbladet har innhentet, viser at:

  • Kronprins Haakon har tatt i bruk og leid ut boligene i Semsveien 188 A-E uten ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse. Det er i strid med plan- og bygningsloven med tilhørende forskrifter og lokale arealplaner, opplyser Asker kommune.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer