Kronprins Håkan

Det er en ny arveprins i det svenske landskapet av rockepoeter. Håkan Hellstrøm synger inntrengende om samtidas råere sider - med en kompromissløs innlevelse. Det virker som ynglingen mener alvor!

Håkan Hellström entrer arenaen i kjølvannet av svenske rockeraketter som Kent og Bob Hund. Han har dukket opp som kronprins i den svenske morsmålsrocken - og er i gang med å erobre Norge også.

26-åringen er ikke redd for å si ting som de er, om alt fra rus til kjærlighet til den innerste lengsel. Og det virker som han mener det han sier, med en naiv ærlighet man sjelden hører - og sjelden tror på. På uslepen svensk er han så langt fra glamour-pop som man kan komme. Så er da også ekthet en merkelapp som solodebutanten har fått på skrytelista si.

Som bassist i bandet Broder Daniel har han spilt i Norge tidligere - på Rockefeller. Bandet hadde tre låter på lydsporet til filmen «Fucking Åmål», og Håkans nye album er også kalt en musikkversjon av filmen - som en rå og ekte innlevelse i samtidas ungdomspsyke.

Håkan har solgt 50 000 av sitt debutalbum som soloartist, «Känn ingen sorg för mig Göteborg», og er nominert til 6 Grammy-priser i hjemlandet. I Norge har han fått både 6-ere og 5-ere på terningen, og dagbladets femmer er ledsaget av den enkle oppfordringen «Svenskene har klart det igjen. Hør på Håkan Hellström».

De som har sikret seg billett, kan gjøre nettopp det. Alle andre må vente til neste royale besøk - konserten er nemlig utsolgt.

Les mer på hjemmesiden til Håkan Hellström.