Kronprinsesse Mette-Marit delte ut Brages hederspris til 81-åring

- Jeg har med et eple til Brage, sa hun og ga det til NRK-kjendis Tore Sagen.

Kronprinsesse Mette-Marit annonnserte og tok imot kveldens hoveprisvinner, Elisabeth Aasen. - Tusen tusen takk til alle. Kjærligheten til bøkene er fundamental, sa hun bl.a. i takketalen. Til venstre kveldens konferansier Tore Sagen.
Kronprinsesse Mette-Marit annonnserte og tok imot kveldens hoveprisvinner, Elisabeth Aasen. - Tusen tusen takk til alle. Kjærligheten til bøkene er fundamental, sa hun bl.a. i takketalen. Til venstre kveldens konferansier Tore Sagen. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Kvinnene dominerer årets Bragepris, for det er kvinner som hanket inn fire av til sammen fem gjeve litteraturpriser på Dansens Hus i Oslo i kveld.

Det musikalske åpningsinnslaget sto den kvinnelige duoen Nosizwe for.

Hederspris til veteran

Den gjeveste prisen, Brages hederspris, var det kronprinsesse Mette-Marit som delte ut. Den gikk til skribenten, forfatteren og oversetteren Elisabeth Aasen.

- Tusen takk. Jeg er overveldet , sa hun, takket for prisen og tok med et eple til Brage, som konferansier Tore Sagen fikk i hans fravær.

- Iduns eple gir jeg til deg. Det skal gi evig liv. Tusen takk til kronprinsessen som beærer oss med å være her, sa hun og snakket om engasjerte kvinner på 70-tallet, og arbeiderlitteraturen i historien.

Sterke kvinner

Altså en menge kvinner i fokus i går: Også prisutdelerne var kvinner: direktør for Kulturrådet, Kristin Danielsen og kronprinsesse Mette-Marit.

Viktige forfattere

Konferanser Tore Sagen åpnet med et sleivspark til Jens Stoltenberg og hans forlag for sin spesielle royaltyavtale - mens Erik Newth holdt en nærmest glødende og svært politisk prolog.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer