Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Kronprinsesse Victoria flykter til USA

STOCKHOLM (NTB): Den svenske pressen har jaget kronprinsesse Victoria fra landet. Tronarvingen er i USA, der hun skal studere ved Yale, i stedet for å lese statsvitenskap ved universitetet i Uppsala.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I USA slipper hun trolig nærgående oppmerksomhet fra journalister og skriverier om hennes privatliv og spiseproblemer. Den offisielle forklaringen som ble gitt i en pressemelding fra det svenske hoffet onsdag, er imidlertid at utenlandsoppholdet vil gi kronprinsessen innblikk i det amerikanske samfunnet.

I høst ble det kjent at Victoria led av spiseforstyrrelser, trolig anoreksi. Hun var da svært avmagret og tynn, og sykdommen var ifølge det svenske hoffet forårsaket av den enorme medieoppmerksomheten omkring 20-åringen.

Da sykdommen ble kjent, oppfordret kongefamilien svensk presse om å la tronarvingen være i fred. Den oppfordringen har ikke journalistene fulgt, mener hoffet.

Overvåkes

En talskvinne for hoffet, Elisabeth Tarras-Wahlberg, anklager enkelte aviser og ukeblader for å siden ha trappet opp jakten på prinsessen, blant annet gjennom å kartlegge hele hennes vennekrets. Ukebladene har prinsessen på førstesiden hver uke, og de store kveldsavisene overvåker både Victoria og vennene hennes med stor intensitet.

Kronprinsesse Victoria hadde et hardt arbeidsprogram og mange offisielle oppdrag i løpet av høsten i fjor. Når hun nå er i utlandet er det hennes yngre bror Carl Philip som er stedfortredende statssjef når kong Carl Gustaf er i utlandet.

Under jorda

Den svenske kronprinsesseen har vært forskånet for frekke og nærgående fotografer av den typen som forfulgte prinsesse Diana. Det er de skrivende journalistene som først og fremst forfølger henne. Avisene har skrevet detaljert om hvor hun skulle bo i Uppsala, der hun antakelig ville risikert å bli et turistmål.

Det svenske hoffet ville først ikke avsløre hvor i USA kronprinsessen skal studere, men har nå avslørt at hun skal gå på det prestisjefylte Yale universitetet i New Haven, Connecticut på USAs østkyst.
Det er kongefamilien i fellesskap som har bestemt at Victoria skal bo i USA denne våren, heter det i meldingen fra hoffet.

Yale University

FLYKTER: Kronprinsesse Victoria skal studere i USA denne våren for å unngå forfølgelse fra svensk presse

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!