- Kronprinsparet har ikke håndplukket vennekrets

Slottet avviser at Dagbladets kulturredaktør har bistått med nettverksbygging.

Slottet avviser VGs opplysninger om at Dagbladets kulturredaktør Hege Duckert har håndplukket en ny og mektig vennegjeng til kronprinsparet, skriver Journalisten.no.

- Det er ikke riktig at noen håndplukker kronprinsparets private venner, sier Astrid Versto, Slottets informasjonssjef til Journalisten.

- Betyr det at Hege Duckert ikke har hjulpet til med å skaffe en ny vennegjeng til kronprinsparet?

- Det er ingen som plukker venner til dem, svarer Versto.

Dermed avviser kongehuset VGs påstand om at Dagbladets kulturredaktør og stedfortredende sjefredaktør skal ha hjulpet til med å finne nye venner bestående av kjente og innflytelsesrike medarbeidere i Dagbladet, VG og NRK.

Bakgrunnen skal ha vært at kronprinsparet ønsket privat kontakt med personer som hadde andre interesser og erfaringer enn vennene de hadde pleid omgang med.

Påstanden har ført til debatt. En rekke pressetopper mener at pressefolks nære vennskap med sentrale maktaktører kan skape habilitetsproblemer.

(NTB)

OMSTRIDT VENNSKAP: Kulturredaktør og stedfortredende sjefredaktør Hege Duckert i Dagbladet har måttet tåle kritikk for sitt vennskap til kronprinsparet, blant annet etter at det ble kjent at Mette Marit var gjest i Duckerts bryllup. Foto: STEINAR BUHOLM
OMSTRIDT VENNSKAP: Kulturredaktør og stedfortredende sjefredaktør Hege Duckert i Dagbladet har måttet tåle kritikk for sitt vennskap til kronprinsparet, blant annet etter at det ble kjent at Mette Marit var gjest i Duckerts bryllup. Foto: STEINAR BUHOLM Vis mer
<B>BENEKTER:</B> Slottets informasjonssjef Astrid Versto gikk i dag ut og avviste at kronprinsparet har fått håndplukket sine private venner.