OSCAR-KANDIDAT: «Kongens nei» er Norges kandidat til å bli beste ikke-engelskspråklige film. Video: Paradox Film Vis mer Vis mer

«Kongens nei»

Kronprinsparet tar med seg «Kongens nei» til Toronto

Viser fram den norske Oscar-kandidaten for utvalgte gjester og bransjeaktører i Toronto.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit reiser på offisielt besøk til landet i november der de blant annet vil fremme norsk film, litteratur og musikk.

Filmen blir presentert for canadisk og amerikansk filmbransje i TIFF Bell Lightbox, hovedkvarteret for Toronto International Film Festival (TIFF) som finner sted i september.

Visningen blir også en del av filmens Oscar-kampanje. For øvrig er det første gang «Kongens nei» vises utenfor Norge.

<strong>ROYAL UTEKINO:</strong> «Kongens nei» hadde førpremiere i Slottsparken, med kongefamilien til stede. (Fra venstre) dronning Sonja, kong Harald, prinsesse Astrid, fru Ferner, prinsesse Märtha Louise og kronprinsesse Mette-Marit. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
ROYAL UTEKINO: «Kongens nei» hadde førpremiere i Slottsparken, med kongefamilien til stede. (Fra venstre) dronning Sonja, kong Harald, prinsesse Astrid, fru Ferner, prinsesse Märtha Louise og kronprinsesse Mette-Marit. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer

- I Oscar-kampen dreier mye seg om å finne muligheter til å skape oppmerksomhet rundt filmen, slik at de rette personene faktisk ser filmen og kan stemme på den, sier Stein Kvae, som har produsert filmen sammen med Finn Gjerdrum.

- Det er derfor svært gledelig at kronprinsparet kommer til Canada og presenterer filmen for et viktig internasjonalt publikum på festivalens egen kino.

Etter nesten fire uker på norske kinoer er «Kongens nei» blitt sett av over en halv million mennesker. Den har ennå ikke hatt sin internasjonale premiere.

(NTB)

HOLDT TALE: Kronprins Haakon talte til de frammøtte for en førpremiere av filmen «Kongens nei» i sammenheng med kongeparets 25-årsjubileum. Video: NTB Scanpix Vis mer Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer