DEBATT

Kroppen til Sonja

Kjære VG. Jeg skal ikke plage dere for mye, for dere vet selv at dette ble flaut.

FEIL FOKUS: På vegne av alle kvinner: ville det ikke vært mer verdig av dere å fokusere på figuren dronningen GJØR, enn figuren hun HAR? spør artikkelforfatteren. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
FEIL FOKUS: På vegne av alle kvinner: ville det ikke vært mer verdig av dere å fokusere på figuren dronningen GJØR, enn figuren hun HAR? spør artikkelforfatteren. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

I går kjørte dere ut artikkelen «En kropp en 40-åring kan misunne» der dere fikk Jan Thomas til å uttale seg om dronningens kropp, klær og utseende. Hensikten var utvilsomt å ære landets førstedame. Jeg noterer meg at dere i ettertid har endret tittel på saken.

Jeg er selvsagt helt enig med dere: dronningen tar seg nydelig ut. Men journalistikken deres lukter det vondt av. På vegne av alle kvinner: ville det ikke vært mer verdig av dere å fokusere på figuren dronningen GJØR, enn figuren hun HAR?

Det må ha virket som en genial idé på redaksjonsmøtet. «Hun er jo så slank og velkledd, og alle de fine kjolene, da gitt. Jan Thomas kommer garantert til å si noe fint!».

Klart han gjør.

«Jeg vil anta at dronning Sonja er nøye med kostholdet, og vi vet at hun er opptatt av å ta godt vare på huden. Hun fremstår alltid delikat, og har bevart en verdighet man sjelden ser», mener stylisten.

Innlegget er først publisert på artikkelforfatterens blogg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer