DEBATT

Debatt: Trening og kroppspress

Kroppspress ødelegger for folkehelsa

Når 25 prosent av nordmenn aldri trener, har vi et langt større problem enn at folk ikke får gå med bar mage på treningsstudio.

FOR ALLE: Treningssenteret skal være et sted for alle. Jeg vil slå et slag for at flere kan tenke: Pokker heller, jeg er bra nok som jeg er, skriver innsenderen. Foto: Kyrre Lien/ NTB Scanpix
FOR ALLE: Treningssenteret skal være et sted for alle. Jeg vil slå et slag for at flere kan tenke: Pokker heller, jeg er bra nok som jeg er, skriver innsenderen. Foto: Kyrre Lien/ NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Det tok fyr i debatten da SATS gikk ut med nye retningslinjer rundt treningstøy. SATS oppfordret til bruk av vanlig T-skjorte, mens magetopp var en no-go. Influensere som Aleksandra Joner og Ulrikke Falch meldte seg på og mente at folk må få kle seg som de vil. Joner skriver blant annet på Instagram at «Vi burde jobbe mot at kropp blir en naturlig ting, ikke at det blir noe man gjemmer bort. Dette ser jeg på som diskriminering av kvinnekroppen».

Først av alt: Dette handler ikke om å ta fra kvinner eller menn friheten til å være sexy, men at treningssenteret skal være et sted for alle. Når sju av ti aldri er innom et treningssenter og 44 prosent sier at de ikke føler seg vel der, iflg. Virke Trenings befolkningsundersøkelse fra 2019, så er det neppe for at de ikke får gå i magetopp.

Saken er at et vanvittig kroppspress gjør dørstokkmila enda høyere for de fleste. Sånn kan vi ikke ha det.

Jeg vil derfor slå et slag for den tause majoriteten. De som ikke nødvendigvis har 300.000 følgere på Instagram. Jeg vil slå et slag for dem som aldri føler de noen gang får sommerkroppen. Jeg vil slå et slag for at vi kan komme til treningssentrene og at flere kan tenke: Pokker heller, jeg er bra nok som jeg er, uavhengig av om du har sixpack eller badeball.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer