Kruser videre

Jannike Kruse (26) har vært på turné med Riksteatret og spilt «Annie Get Your Gun». Til høsten spiller hun frøken syngende detektiv.

- Tre måneder på 56 steder med Annie, har det vært slitsomt?

- Nei, ikke i det hele tatt. Jeg har møtt en masse fantastiske mennesker og sett hele Norge. Samtidig har forestillingene hatt kjempebesøk. Både det og gode anmeldelser har gjort det gøy å være på tur.

- Hvem er så denne Annie?

- Hun er en veldig selvstendig, sjarmerende jente som sier det hun mener. Hun er ganske guttete og ikke minst god til å skyte. Stykket handler om når Annie møter mesterskytteren Frank Butler i det omreisende showet «Buffalo Wild West Show». Hun vinner en skytekonkurranse mot ham og får lov til å være med i showet. Hun og Frank blir forelsket, men etter en stund forlater han showet fordi han ikke takler at Annie er bedre enn ham til å skyte. Etter en lang stund møter de hverandre igjen og bestemmer seg for å avgjøre hvem som er best. Annie har i mellomtida blitt venn med Sitting Bull som råder henne til å tape kampen for å få Frank tilbake. Dette rådet følger hun. Så moralen i stykket strider mot all feministisk tankegang: La alltid mannen vinne.

- Hva skal du gjøre etter dette?

- Nå har jeg allerede begynt prøvene til høstens forestilling på Oslo Nye Teater. Der skal jeg spille Frøken syngende detektiv. I sommer skal jeg ta meg en lang ferie. Og det blir ikke bilferie i Norge.

<B>GOD TIL Å SKYTE:</B> Jannike Kruse har reist landet rundt med forestillingen «Annie Get Your Gun».