Kruser videre

Jannike Kruse (26) har vært på turné med Riksteatret og spilt «Annie Get Your Gun». Til høsten spiller hun frøken syngende detektiv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Tre måneder på 56 steder med Annie, har det vært slitsomt?

- Nei, ikke i det hele tatt. Jeg har møtt en masse fantastiske mennesker og sett hele Norge. Samtidig har forestillingene hatt kjempebesøk. Både det og gode anmeldelser har gjort det gøy å være på tur.

- Hvem er så denne Annie?

- Hun er en veldig selvstendig, sjarmerende jente som sier det hun mener. Hun er ganske guttete og ikke minst god til å skyte. Stykket handler om når Annie møter mesterskytteren Frank Butler i det omreisende showet «Buffalo Wild West Show». Hun vinner en skytekonkurranse mot ham og får lov til å være med i showet. Hun og Frank blir forelsket, men etter en stund forlater han showet fordi han ikke takler at Annie er bedre enn ham til å skyte. Etter en lang stund møter de hverandre igjen og bestemmer seg for å avgjøre hvem som er best. Annie har i mellomtida blitt venn med Sitting Bull som råder henne til å tape kampen for å få Frank tilbake. Dette rådet følger hun. Så moralen i stykket strider mot all feministisk tankegang: La alltid mannen vinne.

- Hva skal du gjøre etter dette?

- Nå har jeg allerede begynt prøvene til høstens forestilling på Oslo Nye Teater. Der skal jeg spille Frøken syngende detektiv. I sommer skal jeg ta meg en lang ferie. Og det blir ikke bilferie i Norge.

<B>GOD TIL Å SKYTE:</B> Jannike Kruse har reist landet rundt med forestillingen «Annie Get Your Gun».

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer