Krutt uten pang

Minette Walters har fattet seg i korthet denne gangen - hennes nye bok er på bare 110 sider. Det er 110 tettpakkede sider med et mysterium som kanskje er litt for velkonstruert.

Sowerbridge er en knøttliten engelsk landsby som er alt annet enn idyllisk. Her blir en gammel, senil dame og hennes pleierske funnet myrdet, og mistanken faller raskt på Patrick O'Riordan, en arbeidsløs ire som bor i landsbyen sammen med sine uføretrygdede foreldre.

Et lik!

Patrick blir arrestert etter at politiet finner smykker hjemme hos ham, og i Sowerbridge blir det lynsjestemning mot foreldrene. Bokas hovedperson, Siobhan Lavenham, også hun ire - men fra et litt høyere samfunnslag - synes hetsingen går for langt, og kritiserer landsbyens «førstedame» Cynthia Haversley for å stå bak mobbingen.

Det ender med at O'Riordan-familiens hus blir satt fyr på etter at de har forlatt det, men i ruinene blir det funnet et ugjenkjennelig lik. Hvem er det?

Velsmurt

Minette Walters er en proff krimforfatter, ingen tvil om det. Men med «Krutt» får hun ikke til det store panget til slutt, for å si det sånn. Løsningen blir for velsmurt, litt for «å, dette burde jeg jo skjønt for lenge siden» fra hovedpersonens side.

Så selv om det er mye å glede seg over i «Krutt», er det langt fra Minette Walters' beste bok.