Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Kruttfylt søndagsmoro

Satirisk og helsprøtt, men tidvis sjangerforvirret voldsballett.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FILM: Den er stappet med uprovosert vold, blodige pistoloppgjør og lav moral, men det mest

hårreisende med Michael Davis’ «Shoot ’Em Up» er at filmen har fått landets strengeste aldersgrense. Vi snakker tross alt om satire, om en film som overdriver og karikerer, og som dermed ufarliggjør perversjonene. Clive Owen spiller Mr. Smith, en likeglad omstreifer med morderiske, likevel vennligsinnede evner. Mr. Smith blir ufrivillig innblandet i et mafialiknende familieoppgjør, der han i løpet av filmens første kvarter ender opp med en nyfødt baby i armene. En baby gangsteren Hertz (Paul Giamatti, «Sideways») ønsker tatt av dage. Det er duket for en sexy noirlignende, men også helsprø og noe endimensjonal voldsorgie.

Der den jagede Mr. Smith blir den som jager, samtidig som han kontinuerlig gnager på gulrøtter – hans merkevare.

Filmen balanserer sjangere, gir seg ut for å være smartere enn den er og framstår til tider svært forvirret hva gjelder mål og mening. Samtidig makter Michael Davis å vedlikeholde en viss intensitet og underholdningsverdi historien igjennom, noe som bidrar til at «Shoot ’Em Up» fungerer utmerket som god underholdning på en tanketom søndag. Noe mer enn en filmhistorisk parentes, blir filmen likevel aldri.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!