Krydder for fansen

Riktignok ser Spice Girls ut som transvestitter, og sant nok spiller de hjelpeløst i en tynn film om sin egen suksess. Men det kunne vært verre. Målgruppa vil jafse i seg «Spiceworld».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

For dem vil antakelig «the movie» ha det meste av «what you really, really want» - store doser Spice-musikk, dans og ablegøyer. Ablegøyene er strengt tatt ingenting seere over 14 ler seg i hjel av. Men selvironien legger et forsonende skjær over prosjektet. Spice Girls er ikke selvhøytidelige. I alle fall ikke på film.

Verket er åpenbart inspirert av The Beatles\' 34 år gamle «A Hard Day\'s Night», med en historie spunnet rundt oppkjøringen til en epokegjørende opptreden i Royal Albert Hall. Originalen går mange ganger utenpå kopien.

Fra den har Spice Girls bl.a. lånt en stresset figur av en manager (Richard E. Grant), som har sin fulle hyre med å holde kustus på sine elleville stjerner - uavlatelig på jakt etter å ha det litt gøy mellom slagene. Her finner du Meatloaf som sjåfør, Roger Moore som en parodisk overkikador med kosedyr, mens Elton John, Bob Hoskins, Bob Geldof, Stephen Fry og Elvis Costello dukker opp i småroller.

Jentene portretteres som blide, snille og tjomslige. De kunne vært naboer av hvem som helst, liksom - med unntak av Victoria «Posh» Spice, selv i fleipen ubrukelig til alt annet enn å være nabo av motehuset Gucci.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer