Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

krydder i hverdagen

FREDAGs panel skulle snakke om eksperimentering. Det ble vel så mye matprat.

Astrid: -  Vi lever kun én gang. Og da skal man prøve alt minst én gang. Så kan man finne ut hva man liker og hva man ikke liker fullt så godt.

Lill: -  Noen synes det er helt greit med vanlig sex, og i starten har man kanskje ikke behov for noe annet heller. De er fornøyde med kjøttkaker i brun saus, men etter hvert kan man jo bli litt lei av det. Kanskje vil man ha litt Red Thai Curry av og til.

Alle: -  Hahaha.

Astrid: -  Skal man holde sexlivet ved like i 20 år, må man eksperimentere, tror jeg, for variasjonens skyld. Sex har jo mye å si for forholdet.

Renate: -  Men det kan jo være små, enkle, sjarmerende ting. Ikke sånn «i dag skal jeg være cowboy-Laila». Det er ikke så store ting som skal til. For meg virker det veldig plumpt plutselig å skulle hjem og være sykepleier.

Astrid: -  Enig. Småting kan piffe opp hverdagen. En sti av stearinlys i gangen. Piknik på soverommet. Champagne og jordbær. Eller for eksempel massasje.

Lill: -  Alt dette går jo tilbake til hvor godt man kjenner hverandre og hvor lenge man har vært sammen.

Astrid: -  Jeg synes man godt kan gjøre det etter ei uke. Det er et tegn på forelskelse og at man bryr seg. Man skal jo vise hva man er god for og glede partneren sin. Det er jo derfor man har alle sexguidene, for å få variasjon.

Renate: -  Men det må jo ikke på død og liv være «tjohei» hver dag. Den man er sammen med er jo den man har noe nært sammen med. Det hele har jo med å bli kjent å gjøre.

Astrid: -  Når man eksperimenterer med sex settes nyforelskelsen i gang på nytt. Ikke fortell kjæresten din at sexen er kjiip når du kan gjøre noe med det selv. Smør inn kroppen din med sjokolade og spør om han vil ha dessert! Mange gode, langvarige forhold bygger på å gå nye veier.

Lill: -  Ja. Det er veien som er viktig, ikke målet.

Hermann: - Hvis sexlivet blir en rutine, er det jo kjedelig.

Kristian: - Men da snakker man sammen om det, gjør man ikke?

Christian: - Jo, man gjør jo det. Og så kan det godt hende at samtalen materialiserer seg på en eller annen måte.

Kristian: - Man bør uansett spørre først.

Alle: - Hahaha.

Hermann: - Alle eksperimenterer jo fra første stund, gjennom å bli kjent med hverandre og finne den felles greia som fungerer best. Det kan ikke gjøres uten å prøve seg fram.

Kristian: - Det er greit å bli enige. Når man skal invitere folk på mat, for eksempel. Av og til vet ikke gjestene om de får pølse og lompe, potetball, eller om de får blåskjell. Det er greit å vite hva man går til.

Christian: - Man skal være åpen for å eksperimentere. Hvis ikke man er det, er man sikkert veldig lite åpen om andre ting også. Men det er ikke sikkert at å komme trekkende med sykesøsteruniformer og pisk er løsningen hvis man har problemer med den delen av samlivet.

Hermann: - Nei, det er sant. Og man skal ikke eksperimentere mer enn man vil. Det kommer vel an på hva som blir foreslått. En ting kan være «aldri i livet», en annen kan være sånn «vi får se hvordan det går, men jeg kan ikke love noe».

Kristian: - Alle har sine egne grenser. Jo flere grenser som blir brutt, jo mer vil du reagere på det. Men folk er jo kreative, det leser jeg i avisene. Det er jo sånn at hvis du aldri har sett på noe annet enn svarthvitt-tv, vil du jo synes at svarthvitt-tv er kjempefint og være råfornøyd med det. Men så hører du om noen som har hjemmekinoanlegg, og da har du jo litt lyst til å se på det også. Du har jo det!

<B>PANELET: (f.v): Christian Hygen (28) fra Moss, medeier i reklamebyrået The Club, samboer.<br> Astrid Grotmol (20) fra Oslo, lærerstudent ved HIO, singel.<br> Hermann Sabado (22) fra Orkdal, teaterhøgskolestudent, singel.<br> Renate Wessel Olsen (24) fra Sortland, skuespiller, samboer.<br> Kristian Seierstad (21) fra Stange, biologistudent, kjæreste. <br> Lill Kristin Tvinde (25) fra Stavanger, tar master i markedsføring, samboer.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media