Krydrer valgkampen

Flere britiske kjendiser er aktive i valgkampen. Ginger-Spice støtter Tony Blair. Trenger vi mer glamour i valgkampen? Tror du dette hjelper på valgdeltakelsen? Si din mening.

Storbritannias statminister Tony Blair har skrevet ut til nyvalg 7. juni. Valgkampen er i full gang, og partiene får hjelp av kjendiser.

Geri Halliwel støtter Labour, John Cleese og filmkritikeren Barry Norman hjelper de liberale demokratene, mens de konservative får hjelp av UK-kjendiser som Jim Davidson og Paul Daniels, melder BBC.

Ingefær-te

Geri Halliwell hjelper Labour i en TV-reklame som ble sendt mandag. Ginger serverer te til pensjonister mens Labours valgkampsang «Lifted» spilles. Også den er laget av kjendiser, nemlig det kjente britiske bandet The Lighthouse Family. Cricketspiller Dickie Bird og Paralympics-deltaker Tanni Grey-Thompson er også med i filmen, som heter «The Work Goes On».

- Jeg beundrer og tror på Tony Blair, han har gjort mye bra de siste fire årene, sier det tidligere medlemmet av Spice Girls til NME.

Hun legger til at hun støtter Labour først og fremst fordi Tony og kona Cherie er flotte forbilder som foreldre.

- Cherie og jeg har jobbet sammen i Brystkreft-kampanjen, hun er fantastisk, en god rollemodell, sier hun om venninnen.

- Jeg er stolt over å være britisk, og jeg er glad for å kunne gi min støtte til en sterk leder med et varmt hjerte, sier Geri i dag til Daily Record. Hun er opptatt av rett til utdanning for alle, og vil støtte Blair fordi han deler hennes syn på saken.

Skiftet mening

For fire år siden, i Spice Girls' glansdager, uttrykte Geri sin beundring for Margaret Thatcher og de konservative. Den gangen så hun på Thatcher som en god rollemodell for kvinner og det første eksempelet på ekte Girl power, som de flagget så høyt.

- Geri Halliwell forlot Spice Girls og de kom fortsatt på toppen av alle hitlistene, sier Ann Widdecombe fra de konservative til BBC. Partiet tror ikke hennes støtte vil gjøre noe fra eller til.

«Den utrolige krympedama», som tabloidene på øya kaller henne, innrømmer at hun ikke har særlig greie på politikk. -Jeg vet ikke mye om poltikk, men det tror jeg det er mange som ikke har greie på her i landet. Jeg vil at folk skal forstå hvor viktig det er å avgi stemme, sier Geri.

- Jeg var på trygd i 5 år, og jeg tror ikke jeg kunne klart meg uten hjelp fra landet mitt. I mitt hjerte er jeg en europeer, sier Geri, som kombinerer valgkamp med lansering av ny plate. Hun benekter at hennes inntreden i politikken er et pr-stunt for albumet. - Det er virkelig bare et sammentreff.

Ønsker kjendis som minister

Dersom unge radiolyttere bestemte, skulle Ali G eller Robbie Willams blitt Storbritannias nye statsminister. Radio 1 spurte nylig 1000 førstegangsvelgere mellom 18 og 22 år hvem de ønsket på toppen, og komikeren Ali G fikk størst oppslutning. Nederst på lista finner vi herr og fru Beckham.

Hva mener du?

Kjendisene stiller villig opp for sine politikervenner i andre land. I USA er Arnold Schwarzenegger, Clint Eastwood, Barbra Streisand, Jane Fonda, Cher og andre celebriteter med på å kaste glans over valgkampen. Kanskje øker de dermed valgdeltakelsen.

Bør kjendiser involvere seg i politikken? Får stjerneskuddene folk til valgurnene? Kan kjendisene påvirke velgerne til å stemme på sitt parti på grunn av stjernestatusen? Er det bare fint med litt glamour inn i valgkampen? Tror du også norske kjendiser kan påvirke valgdeltakelsen?

Si din mening!

VIL BLI STATSMINISTER IGJEN: Tony Blair jobber hardt i valgkampen for tida. Kjendishjelp er ettertraktet før valget.Foto: SCANPIX