LEDER

Krymp R-kvartalet

Prosessen må ikke lukkes og bli til en oppgave internt i statsforvaltningen.

SELSKAP:  Hva slags selskap skal  Høyblokka få?
SELSKAP: Hva slags selskap skal Høyblokka få? Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Leder: Dette er en lederartikkel fra Dagbladet, og gir uttrykk for avisas syn. Dagbladets politiske redaktør svarer for lederartikkelen.

En komité på ti personer, med solid og variert faglig bakgrunn, har evaluert de seks parallelloppdragene for et framtidig regjeringskvartal. Rapporten som ble lagt fram i går er solid, og utfordrer den videre prosessen på viktige punkter.Hvis noen skulle være i tvil: Parallelloppdragene har ikke vært en konkurranse, men er ment som bidrag til idéprosessen. Evalueringsrapporten skal danne grunnlag for en grovmasket reguleringsplan for området, og er derfor et sentralt dokument.

Som mange i den offentlige debatten har påpekt, mener også gruppa at byggevolumet er for stort i forhold til tomtestørrelsen. Det er praktisk talt umulig å få til en god løsning med det arealkravet som forprosjektet har lagt til grunn. Dette angriper rapporten på flere måter: Det er beregnet for mange kvadratmeter per ansatt, det er unødvendig å beregne at alle er på jobb samtidig, og i tillegg pirker de borti en av de mest omdiskuterte sidene ved prosjektet: at alle departementene - bortsett fra Forsvarsdepartementet - skal samles i det nye regjeringskvartalet. «Det gjenstår en diskusjon om hva ?alle? til slutt vil omfatte», som de skriver.Til tross for denne nedskaleringen mener rapporten at det uansett vil være behov for ytterligere tomtekjøp for å skape et godt regjeringskvartal.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer