KS tar ferie

Fire lærerorganisasjoner har nå sagt nei til den foreslåtte tariffavtalen. Vår motpart KS fnyser av det hele og tar ferie.

KONTOR? Lærerne har i årevis spart Kommune-Norge for store utgifter ved å gjøre jobben hjemme, skriver Moen. Foto: NTB Scanpix
KONTOR? Lærerne har i årevis spart Kommune-Norge for store utgifter ved å gjøre jobben hjemme, skriver Moen. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Fire lærerorganisasjoner har nå sagt nei til den foreslåtte tariffavtalen. Vår motpart KS fnyser av det hele, og sier at de ikke har noe mer å gi. Deres forhandlingsleder tar nå tar ferie.

Holdningen til KS er uansvarlig. Vi har skjønt at de ikke kan noe om skole, men at de heller ikke forstår sin rolle som arbeidsgiverpart, er mer sjokkerende.

Når forslaget til ny avtale har blitt møtt med så massiv motstand i lærerstanden burde KS inntatt en noe mer ydmyk holdning, dersom de ønsker at det også i framtida skal være noen som velger læreryrket.

Skolenes landsforbund finner det forunderlig at ledelsen i KS er villig til å la norske skoler stå stengt ved skolestarten i august. I den streiken vi nå er ute i har man den fantastiske muligheten til å få gjort noe med problemet før det blir et problem. Vi er beredt til å streike lenge, men dersom man kan finne omforente løsninger før tredjepart rammes så burde jo det være i alles interesse.

Den steile holdningen til KS er sannsynligvis heller ikke forankret hos medlemmene, norske kommuner. I en undersøkelse LO Aktuelt gjennomførte i mars ble norske kommuner spurt om deres forhold til lærernes arbeidstid. Utålmodigheten blant skoleeierne var tydeligvis ikke større enn at 92 prosent av dem ikke synes det er nødvendig å uttale seg om arbeidstidsspørsmålet til lærerne. Bare åtte prosent av kommunene hadde behandlet lærernes arbeidstid i forbindelse med årets revisjon av avtalen. Det er 25 kommuner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer