Ku Klux Klan-tale inspirerte ny «Hunger Games»-trailer

Tredje film på vei.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Filtermagasin.no): «Hunger Games»-filmserien ruller videre, og i november kommer den tredje filmen i rekken fra det dystopiske universet - titulert «Hunger Games: Mockingjay, part 1».

I går kom første teasertrailer fra filmen, i form av en propagandavideo der Donald Sutherlands president Snow snakker til folket.

Ku Klux Klan-slagord Talen går dypere enn manuset til Peter Craig og Danny Strong (basert på boken til Suzanne Collins).

Den siste setningen i videoen  — «Panem now, Panem tomorrow, Panem forever» — er nemlig lånt fra en av USAs mest berømte segregeringsforkjempere, guvernør George Wallace.

Hans «Segregation now, segregation tomorrow, segregation forever» ble et slagord for de som kjempet mot borgerrettighetsopprørene i USA på 60-tallet. Og hvem var taleskriveren til Wallace? Jo, Asa Carter, en av Ku Klux Klan-lederne fra den tiden.

Etter du har sett denne videoen (ekstern lenke) fra hans seierstale som guvernør i 1963 får kanskje de forlokkende, men truende ordene til president Snow en ekstra dimensjon.

Ønsker å starte revolusjon Den tredje «Hunger Games»-filmen, basert på første del av siste bok i serie, følger Katniss Everdeen (Jennifer Lawrence) som motvillig blir en gallionsfigur for opprøret mot president Snow og hans regime.

Donald Sutherland har for øvrig aldri lagt skjul på den politiske dimensjonen ved filmene, og uttalte til The Guardian i fjor at historien er en kommentar om ulikheter, makt og håp som eksisterer i dagens amerikanske samfunn.

- Jeg vil at «Hunger Games» skal starte en revolusjon, sa Sutherland til avisen.

«Hunger Games: Mockingjay, part 1» kommer på norske kinoer 19. november i år.

Denne saken er tidligere publisert på film- og tv-bloggen Filter.

Lik Filter på Facebook og få nyheter om film og serier servert rett i din newsfeed.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer