Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Kubanerne kommer

Kubanerne vil revolusjonere musikkverdenen. Hærføreren i Norge er Jeszs Alemañy (36). -Folk er sultne på kubanernes religion, nemlig musikk- og danseglede, sier lederen i Cubanismo!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fjortenmannsorkesteret Cubanismo! er klare for konsert under Nattjazz i Bergen i kveld og på Belleville i Oslo fredag.

Cuba har hatt sin mangfoldige musikk for seg selv i årevis. Først nå er øyas musikk i ferd med å få sitt internasjonale gjennombrudd.

- Vi har eksperimentert for oss selv i generasjoner - også de siste 40 årene med Castro. Vi har vært isolert og har lidd kraftig av USAs embargo, men i dag kan vi reise ut å spille son, danzon, bolero, mambo, rumba og annen kubansk musikk over hele verden, USA inkludert, sier Jeszs Alemañy til Dagbladet.

Ry Cooder har fått mye av æren for at kubansk musikk de siste årene har blitt oppdaget av massene i Vesten. Hans eksperiment «Bueno Vista Social Club» har for lengst passert en million solgte, og mange kubanske musikere har fått et nytt liv.

Alemañy roser utdanningssystemet på Cuba innenfor musikk og andre kulturformer.

- Men jeg er ikke på noen propaganda-turné verken for eller mot Castro, jeg bare konstaterer at kubanernes energi har stor appell.

KLAR FOR REVOLUSJON: - Vi er mange som har slåss for å få cubansk musikk der den er i dag, mener trompetist Jesus Almany i Cubanismo!, som spiller i Bergen i kveld og i Oslo i morgen.