I KAMP MOT EBOLA: Kubanske helsearbeidere kommer til Monrovia i Liberia for å delta i kampen mot ebola. Solidaritet og internasjonalisme er en del av det revolusjonære Cubas selvbilde og identitet. Men helsetjenester er også Cubas fremste eksportvare.Foto: Reuters / NTB Scanpix
I KAMP MOT EBOLA: Kubanske helsearbeidere kommer til Monrovia i Liberia for å delta i kampen mot ebola. Solidaritet og internasjonalisme er en del av det revolusjonære Cubas selvbilde og identitet. Men helsetjenester er også Cubas fremste eksportvare.Foto: Reuters / NTB ScanpixVis mer

Kubanske helsearbeidere er i fremste rekke når katastrofen rammer

Eksport av helsearbeidere er Cubas olje.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Havanna (Dagbladet): Leger og sykepleiere er for øyeblikket Cubas fremste eksportartikkel og kilde til sårt trengte valutainntekter.

Og de kan bli en enda større gullgruve i framtida. Det handler om å tilby hele pakkeløsninger av helsetjenester til rike Gulf-stater og andre land som vil betale for at kubanere bygger ut deres helsetilbud. Og det handler om å utvikle sin egen helseturisme, tilby helsetjenester for pasienter som kommer til Cuba.

- Eksporten av helsetjenester er den viktigste inntekten i Cubas økonomi nå. Den er mange ganger så viktig som turismen, og kan vokse. For markedet er der, slår økonomiprofessor og forsker ved Centro de Estudios sobre la Economía Cubana ved Universitetet i Havana, Ricardo Tórres, fast overfor Dagbladet.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn