Kubismen er tilbake

Den er liten, den er firkantet, og den er like rundt hjørnet.

DEN ER IKKE STOR, den nye konsollen fra Nintendo. Men det er som kjent ikke størrelsen som teller, men hvordan du bruker den. Og GameCube skal du bruke til å spille på - og ingenting annet.

FOR DEN ER IKKE som alle andre spillkonsoller. Den kan ikke spille DVD-filmene dine, og den kan ikke spille CDene dine.

- Nintendo er et japansk spillselskap som ble grunnlagt på slutten av 1800-tallet, den gang med kortspill, forteller Finn Eirik Larsen i Unsaco, som står for import og markedsføring av Nintendo i Norge.

- Det er jo et utall av muligheter når det kommer til å integrere ting i konsoller, det kunne jo like gjerne vært sigarettennere eller boksåpnere. Vi er bare ute etter å levere en optimal spillmaskin, som ikke behøver å ta høyde for andre produkter, forklarer Finn Eirik Larsen.

Å SPILLE eller ikke å spille, det er altså det som er spørsmålet. Nintendo satser rimelig mye på ett kort, men det er samtidig et sterkt kort. Det kan ikke være uten grunn at de regner med å selge 50000 konsoller i 2002, bare i Norge.

- Hvis vi skal personifisere litt, er GameCube den hyggelige gutten som sitter på vindusrekka, og ikke pøbelen som sitter bakerst i klasserommet og kaster viskelær i bakhodet ditt, sier Larsen.

- Og dermed forsvinner jentene, som alltid faller for de kjipeste gutta?

- Nei, snarere tvert imot. Nintendo byr jo på mange rolle- og eventyrspill, som i lengden har vist seg å appellere mer til jenter enn bil- og actionspill.

FOR MARIO LEVER fortsatt, og de som har spilt Nintendo før, vet hva de får. Det er lekne og glade spill, i tegnet stil - denne gangen bare hakket hvassere. Det er ingen som vil klandre deg dersom du går for en av de mer «voksne» konsollene som PlayStation2 eller Xbox, spesielt ikke hvis du trenger en DVD-spiller. Nintendo vil jo selvsagt også kunne gi deg rå actionspill, men de møter markedet på en litt mer barnevennlig måte, både hva gjelder størrelse og innhold. Mario, Luigi, Zelda og Donkey Kong vil fortsatt være der for deg, denne gangen bare på bittesmå DVD-plater med en diameter på bare åtte centimeter - det er ikke stort større enn bunnen på et kaffekrus.

MEN INNGANGEN AV SOMMEREN kan da umulig være et bra tidspunkt å lansere en ny konsoll på? Vi har da bedre ting å ta oss til nå, enn å sitte innendørs å spille spill? Finn Eirik Larsen mener det motsatte.

- Det er på sommeren jungeltelegrafen fungerer best. Du besøker fetteren din som har GameCube, og får kanskje lyst på en selv. Så har vi hele høsten på å etablere oss i markedet. Og kommer julehandelen. Ingenting er tilfeldig, vet du.

GameCube lanseres 3. mai og vil koste ca 2000 kroner. Spillene vil koste 500-700 kroner.