KAMPEN FOR TILVÆRELSEN: «Fjernsynsunderholdningen må sporenstreks bli maskulinisert til det fulle. Tør jeg foreslå et skjult kameraprogram der en bedugget Lars Monsen kaster ølbokser på tilfeldig forbipasserende?» skriver artikkelforfatteren. Her er Monsen tidligere avbildet i mer naturlige omgivelser. Foto: Jørn H. Moen / Dagbladet
KAMPEN FOR TILVÆRELSEN: «Fjernsynsunderholdningen må sporenstreks bli maskulinisert til det fulle. Tør jeg foreslå et skjult kameraprogram der en bedugget Lars Monsen kaster ølbokser på tilfeldig forbipasserende?» skriver artikkelforfatteren. Her er Monsen tidligere avbildet i mer naturlige omgivelser. Foto: Jørn H. Moen / DagbladetVis mer

Kuede menn i et feminint mareritt

Vår eneste mulighet for overlevelse er å gå til brutalt motangrep.

Jeg tror neppe jeg taler for en tom forsamling hvis jeg sier at gåsehuden reiste seg da jeg leste Eia, Ihle og Brennas glimrende kronikk «Feminine menn i verdens lykkeligste land». Jeg har tidligere ikke vært klar over at kvinner er i ferd med å røve til seg all makta gjennom et stille kupp, men det er visstnok en ubestridelig realitet. Ifølge kronikkforfatterne finnes det, og jeg siterer, «flere målbare bevis på at norske menn har mistet makta over flere samfunnsområder». For å underbygge poenget sitt bruker de et eksempel som burde overbevise alle og enhver, nemlig at flere kvinner enn menn liker TV2s kveldsunderholdningsflaggskip, «Skal vi danse».

Det er selvfølgelig råkapitalen som regjerer. I kronikken får vi vite at det er kvinnene annonsekjøperne vil nå, og du kan bare forestille deg hvilke dyptpløyende konsekvenser dette har for vår kultur. Når Lilleborg AS reklamerer i beste sendetid for å fremme typiske kvinnesysler (les: vaske klær, ta oppvasken og skure gulvet), hva skjer da med mannens posisjon i samfunnet? Allerede eier kvinner så mye som én prosent av verdens eiendom, og likevel klarer de ikke å holde de grådige fingrene sine unna fjernkontrollen. Vi menn er en døende rase.

Vår eneste mulighet for overlevelse er å gå til brutalt motangrep. Fjernsynsunderholdningen må sporenstreks bli maskulinisert til det fulle. Tør jeg foreslå et skjult kameraprogram der en bedugget Lars Monsen kaster ølbokser på tilfeldig forbipasserende? I stedet for «Senkveld», send «Gutta på tur» med Vladimir Putin. Viasat 4 står for øvrig allerede på barrikadene og kjemper den gode krigen med storsatsingen «Mannegruppa Ottar». Jeg tillater meg å sitere de innsiktsfulle ordene til Geir Schau da han kjørte inn i studio på en slags gressklipper til vill jubel fra publikum: «Er det noen her i salen som er drittlei kjerringer som maser om vasking, orgasmer, likestilling, føding, mensen og gudene vet hva? Fortvil ikke, redningen er her. Endelig skal du få et program som er laget av menn, for menn. Detta er Mannegruppa Ottar.»

Hver og én må ta ansvar for at vi får tilbake konsumentmakta en gang for alle. Presiser ovenfor kona di nøyaktig hvilket vaskemiddel det heretter skal benyttes seg av, og ikke vær sjenert for å bruke spanskrøret hvis din kjære kommer hjem med produkter fra den kyniske og kulturfeminiserende produsenten Lilleborg AS. Tror du ikke at dette er strengt nødvendig? Da har du neppe lest undersøkelsene til en viss Geert Hofstede.

Å bli tvunget til å se på «Skal vi danse» har en så nedbrytende virkning på våre kognitive evner at samfunnets normer har endret seg. Norske menn har tatt til seg åpenbart kjønnsbetingede verdier som for eksempel å verdsette trivsel på arbeidsplassen. Kvinner er fra Venus og har, ifølge kronikken, bortført oss til hjemplaneten deres. Problemet er imidlertid at Venus' overflate holder 467 plussgrader og er full av svovelsyre, ikke helt ulikt helvete.

Av hele mitt hjerte håper jeg at Eia, Ihle og Brenna kan vekke Norge til live før kvinnedominansen har fortært oss alle. Kritiske røster har hevdet at det var bortimot umulig å forstå poenget i kronikken deres, at det var et undermåls bestillingsverk, et desperat rop om oppmerksomhet fra provokatører i midtlivskrise. Den slags uttalelser er en hån mot profetene i vår tid og bør ikke tolereres. Hvordan verden vil se ut i morgen kan ingen si, men dette vet jeg: Jeg var blind, og nå ser jeg.

ARTIKKELFORFATTER: Bjørnar Bergem.
ARTIKKELFORFATTER: Bjørnar Bergem. Vis mer