Kul Jesus-blues

Musikalsk trekker Kenneth Sivertsen en linje mellom frikirkemiljøet på Vestlandet og bibelbeltet i USA på «Melk & honning».

Er du allergisk mot steelgitar kan du bare glemme plata. Men det ville være synd, for Dag Wolfs spill er prikken over i-en på denne samlingen med gamle bedehussanger (samt en kul versjon av Eric Claptons «Give Me Strength»).

Dessuten har den vel så mye sløy bluesfeeling, ikke minst takket være Sivertsens gitarspill og behagelige og slentrende vokal. Aldri før har det luktet så mye sure sneiper og levd liv av «Hvilken venn vi har i Jesus», toppet med Geir Johannessens mektige hammond B3.

Betyr noe

Man kan mene hva man vil om åndelige sanger, men de representerer en kulturytring som betyr noe for mange mennesker.

Det er også mange som har moro av salig Aage Samuelsens sangevangelisering, men jeg trenger ingen unnskyldning for å sette på hans «O Jesus du som fyller alt i alle» i Kenneths folkemusikktapning. Det svinger, for svarte.

Balanserer

Det er Sivertsens egen skyld at det kan være vanskelig å ta ham alvorlig. Men jeg velger å tro at dette ikke er en god parodi, selv om han nok balanserer på kanten her og der. Kenneth har et ærlig forhold til disse sangene fra barndommen på Bømlo, og framføringen står så absolutt til troende.

De som så Sivertsens lurvete tolkning av «Hvilken venn...» på «Fredagsbørsen» på TV2 fredag vil derfor bli overrasket over de fine arrangementene og Erik Hillestads tvers igjennom sobre produksjon.

Han har holdt opprøreren Kenneth i øra og loset i land en flott CD du ikke trenger bibeltimer for å ha glede av.

<B>STÅR TIL TROENDE: </B>Kenneth Sivertsen har pakket inn kjente bedehussanger i country- og bluesdrakt - og makter å gi dem liv og sjel.