Kula Shaker, Bob Dylan & Ymse

Kula Shaker spiller inn sitt nye album på en båt som er ankra opp på The Thames midt i London, melder NME. Arbeidstittelen er «Strange Folk», og planlegges ute i butikkene i løpet av juli.

En av sangene får naturlig nok tittelen «Holy River».

Tre låter ble spilt inn før jul, da bandet dro til Los Angeles for å jobbe med Rick Rubin som produsent. De nye sangene produseres av Bob Ezrin.

Mer oppsiktsvekkende er det vel at Kula Shaker nylig gjorde en jam sammen med musical-kongen Andrew Lloyd Webber! De gjorde faktisk singelsuksessen «Tattva» sammen. Anledninga var fødselsdagsselskap for den aldrende skuespilleren Sir John Mills; bestefaren til vokalist Crispian i Kula Shaker.

Dead Man walking-fiasko?

Veldedighetskonserten i kjølvannet av storfilmen «Dead Man Walking» selger dårlig. Arrangørene venta at billettene skulle rives bort i løpet av den første timen, men etter noen dagers salg har ikke flere enn 1200 billetter skifta eier. Kapasiteten i konsertlokalet i Los Angeles er hele 6000.

Artistplakaten toppes av Tom Waits, Eddie Vedder (Pearl Jam), Michelle Shocked, Lyle Lovett, Ani DiFranco og Steve Earle.

Henry Rollins

er klar for ny filmrolle. Pønkrockeren, ex-formann i Black Flag, har tidligere hatt framtredende roller i «Johnny Mnemonic», «Heat» og «Lost Highway». Nå er han klar for Frost, der Michael Keaton gjør hovedrollen. Rollins spiller hockey-coach, og får følge av bl.a. Dweezil Zappa på rollelista.

Bob Dylan & Joni Mithcell

skal ut å reise sammen. Mandag kunne vi melde at Van Morrison skulle følge Bob Dylan på turnén langs USAs vestkyst. Nå forteller Wall Of Sound at Morrison har kansellert. Men hvem vil ikke være på plakat sammen med Dylan? Joni Mitchell tar rollen som Van The Mans erstatter.

Teenage Fanclub & Mike Mills

er blant pop-stjernene som deltar på samlealbum kalt «Big Star Small World». Det slippes på Ignition Records 17. mai. Andre artister: Matthew Sweet, Jody Stephens, The Afghan Whigs, Juliana Hatfield og The Gin Blossoms.