Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Kule optimister

Flott gjennomkjøring av britisk duo med stort potensial.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Å gjøre supportjobber kan være ganske utakknemlig, men britiske Turin Brakes fikk en strålende mottakelse i Spektrum i går. Det var helt tydelig at det ikke bare var Travis-fansen som hadde tatt plass nærmest scenen, og responsen var meget god under det tre kvarter lange settet.

De akustiske gitarkameratene Ollie Knights og Gale Paridjanian utgjør duoen, i går forsterket med bass, trommer og tangenter. De har bare ett album og noen ep-er bak seg, men neste år bør de være der Travis er i dag.

Hovedtyngden av låtene var hentet fra årets strålende - og oversette - debut «The Optimist Lp», mens en ny låt som ble presentert i går innvarsler en vri mot det mer psykedeliske.

Men først og fremst spiller de lavmælt og organisk, men absolutt fengende pop med vekt på sangen og de gode harmoniene - pakket inn i spennende arrangementer.

Gruppa er kanskje en del av den akustiske bølgen, men det betyr ikke at de skyr støyen. Det lar seg absolutt gjøre å spille kassegitar med fuzz, noe som også gjør lydbildet mer spennende. Turin Brakes funket overraskende bra i store Spektrum, men noen må hente disse guttene over på en mindre klubb fortest mulig.

Hele Norges coronakart