Kuler og krutt

OK actionfilm fra svensk jagerflymiljø.

FILM: Jagerfly, helikoptre, snøscootere, maskingevær og familierelasjoner. Slik kan den svenske filmen «Trusselen» oppsummeres i stikkordsform.

Regissør Kjell Sundvall, kjent for «Jegerne» og «Grabben i graven bredvid», smeller til med en actionfilm som underholder fra A til om ikke Å, så i hvert fall til Ø. Filmen handler om Lasse, en dataekspert som jobber for det svenske forsvaret. Lasse har tilgang på topphemmelig teknologi, og blir målet for en jugoslavisk terrorist med skumle øyne og svarte klær. Hvis ikke Lasse gjør som den skumle mannen sier, vil både det ene og det andre familiemedlemmet få svi.

Vi er ikke bortskjemte med skandinaviske actionfilmer. Derfor føles det godt når vi endelig får servert en ny og god en. Her er mektige flyscener, råkjøring på scooter og troverdige eksplosjoner. Lasse spilles overbevisende av det nye stjerneskuddet Shanti Roney. Lasses kone spilles av Maria Bonnevie - endelig fikk hun en rolle uten de emosjonelle overdosene. Gi henne flere slike! Terroristene er ikke like gode, de snakker selvfølgelig engelsk med teit østeuropeisk aksent. Men sånn blir det gjerne - når forskjellene mellom heltene og skurkene skal tydeliggjøres for gud og hvermann.