- Kult å vinne Melodi Grand Prix

Seerne lot seg sjarmere av en dansende Guri Schanke.

(Dagbladet.no): Guri Schanke vant årets Melodi Grand Prix med god margin, og skal representere Norge i Eurovision Song Contest i Helsinki 10. mai. Svensken Thomas G:Son mottok troféet for å ha skrevet tekst og melodi til vinnerbidraget.

Det var en glad vinner som kunne framføre den latinoinspirerte låta «Ven A Bailar Conmigo» (Kom og dans med meg) til trampeklapp og stående ovasjoner. Punkerne i gruppa Crash! Ledet etter at fagjuryene i Alta, Bodø og Stokke hadde avgitt sine poeng, men Schanke fikk folket med seg helt til topps.

- Kult, svarer Guri Schanke på spørsmålet om hvordan det var å gå seirende ut av finalen.

- Helt sprøtt.

Hvordan det lynraske kjoleskiftet foregår, vil hun derimot ikke fortelle noe om.

- Nei, det er en hemmelighet, sier Schanke.

Dans og moro på scenen er hennes forklaring på hvorfor hun fikk så mange av folkets stemmer. Ektemannen Øivind Blunck var opptatt med jobb, men sønnene Ludvig (9) og Edvard (14) så mamma vinne i Oslo Spektrum. Begge var sikre på at moren deres ville gå av med seieren, men de sang ikke med.

- Jeg kan sangen sånn halvveis, sier Edvard.  

VANT Strålende Guri Schanke vant overlegent årets Grand Prix i Oslo Spektrum. Foto: EIRIK HELLAND URKE
VANT Strålende Guri Schanke vant overlegent årets Grand Prix i Oslo Spektrum. Foto: EIRIK HELLAND URKE Vis mer

Ludvig hadde på forhånd inngått avtale om at en seier i Grand Prix skulle gi ham en datamaskin.

- Nå blir det ny PC.

Homo-hit

«Ven A Bailar Conmigo» har allerede rukket å bli en kulthit i det homofile miljøet, noe Schanke synes er helt kjempebra.

-Er den det? Tusen takk. Jeg har så mange skjønne homsevenner, dette er helt topp. Mer rekker ikke Guri å si før hun blir gratulert fra flere kanter og får godklem av en tårevåt Hilde Lyran.

-Det er venninna si, avslutter den lykkelige vinneren. 

Platekontrakt

Gutta i Crash! var godt fornøyde selv om «Wannabe» ikke holdt til seier i kveld. De har foreløpig ikke platekontrakt, men skal på møte med EMI på mandag.

Låta deres handler om å gjøre som man selv vil og være seg selv. Det er bandet også opptatte av. Punkerne stilte i t-skjorter som viste frem tallrike overarmstatoveringer, caps og shorts. Dressene ble hjemme i skapet.

-Det var planer om å ta på seg finstasen i dag, men det ble det ikke noe av, forteller Vegar Neeb.

-Vi fikk beskjed av Nrk at de ville ha oss som vi er, avslutter vokalisten.
Det var planer om å ta på seg finstasen i dag, men de ble det ikke noe av, forteller Vegar Neeb.

-Vi fikk beskjed av Nrk at de ville ha oss som vi er, avslutter vokalisten.

Åtte finalister
Åtte hadde kvalifisert seg til finalen i Oslo Spektrum, etter delkonkurranser i Alta, Bodø og Stokke. De to siste, Trine Rein og Jannicke Abrahamsen, fikk plassene i sistesjansen fredag kveld. Bare fire kunne imidlertid gå videre til gullfinalen, der Dusty Cowshit, Crash! og Jannicke Abrahamsen til slutt måtte se seg slått av Guri Schanke

Programlederne Stian Barsnes Simonsen og Synnøve Svabø kunne jublende rope opp vinneren seere i det ganske land hadde vært med på å kåre. Mens stemmene tikket ble publikum underholdt med en diskomedley sunget av koristene. De fikk hjelp av alle deltagerne i årets Melodi Grand Prix, både finalistene og de som ikke nådde helt opp i konkurransen.

De som var så heldige å gå videre til gullfinalen fikk sjansen til å framføre bidraget sitt én gang til. Etter en vel gjennomført andre runde var det altså en dansende Guri Schanke som slo best an hos seerne.

TROFEET: Låtskriver Thomas G:Son og Guri Schanke var overlykkelige etter å ha vunnet Grand Prix.