Kult-Bendik med bokaction på NRK Petre

Tidligere planleggingsminister og nykultstjerne Bendik Rugaas (54) blir programleder i NRKPetre. Sammen med Espen Thoresen i «XL» skal de lage et fartsfylt og underholdende program der de skal snakke om Rugaas' hjertebarn: bøker.

Det var Bendik Rugaas selv som tok kontakt med «XL»-redaksjonen i Petre.

- Jeg stusset da jeg fant meldingen fra Bendik Rugaas på telefonsvareren, som sa at han gjerne ville lage programmer. Jeg ringte tilbake, og vi fant fort tonen, sier stuntreporter Espen Thoresen.

Radioreporter

Dagbladet sporer opp Rugaas på øya Isla Margarita utenfor Venezuela, der han er på ferie.

- Joda, hvis Petre fremdeles er interessert, så har jeg veldig lyst til å være reporter og programleder.

- Du er eksminister og nasjonalbibliotekar, og nå vil du jobbe frilans i NRK. Hvorfor?

- Jeg ble intervjuet i «XL» av Espen Thoresen i høst da jeg var planleggingsminister. Det var veldig ålreit, og etterpå fikk jeg mange positive reaksjoner fra folk som hadde hørt på. Jeg tror «XL» er en fin måte å kommunisere med unge mennesker på.

Om bøker

Bendik Rugaas skal ha møte med Thoresen og redaksjonsledelsen i «XL» når han kommer hjem fra ferie.

- Temaet blir bøker, og det fins mange måter å presentere bøker og litteratur på i et program som «XL».

- Espen Thoresen lager morsom og drivende underholdning, enten du sitter i bilen eller lytter hjemme. Og jeg tror programmet har mange lyttere, sier Rugaas.

Utgangspunktet for nasjonalbibliotekaren er at bøker ikke er kjedelig - heller ikke på radio.

Kultfigur

Både Espen Thoresen og redaksjonssjef Herman Baskår i Petre tar imot Rugaas med åpne armer.

- Bendik Rugaas er en kultfigur med masse humor. En folkelig og oppegående fyr med hodet på skakke. Han overtar på en måte stafettpinnen etter Vidar Theisen, bare med mye mer tyngde, sier de to.

Radarparet Thoresen og Rugaas sammen blir å høre på lufta én gang i uka fra nyttår av.

Forresten Grønneberg...

- Jeg gleder meg til å begynne. Dette kan bli bra, sier Rugaas på telefon fra hotellet Margarita Village på øy Isla Margarita.

- Margaritas-drinkene er elendige, men været er topp. Og, forresten, Grønneberg: Kunne du gi to beskjeder til Kristin Korsett på jobben min? Så slipper jeg å ringe og mase herfra. Jeg har jo ferie.

- Jo, selvsagt.

- Si at jeg må flytte møtet med handelskammeret fra 5. til 4. desember. Og at jeg kan møte Mrs. Simone fra Strasbourg 15. desember. Tusen takk, nå skal jeg ut av hotellrommet. Ha det.