Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Kult med Kula

Det kan være lett å avvise Kula Shaker som en småmorsom hippiekuriositet. Men bandets andre Oslo-konsert for året viste at de er så mye mer. Crispian Mills og co. spiller fletta av de aller fleste av sine samtidige brit rock-kollegaer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kula Shaker har slitt med lunkent salg og manager-turbulens etter utgivelsen av sitt album nummer to, «Peasants, Pigs & Astronauts». Men der det er ekte lidenskap inne i bildet, spiller ikke slike kommersielle og karrieremessige problemer noen rolle.

Full tenning

«Great Hosseannah» er frihetsrock av beste merke, og fra denne og ut var det de gode vibrasjonene som regjerte. Crispian Mills har en idealistisk tilnærming til det han driver med; han er en popstjerne med utstråling, innlevelse og god arbeidsmoral. Det siste har han opparbeidet seg de siste to årene. Mens bandets Oslo-konsert på Betong i mai 97 var skjemmet av et band som tok lett på en konsert i provinsielle Norge, var det full tenning hele veien denne kvelden.

Rockefeller-konserten var faktisk også mye bedre enn Kulas konsert på Londons intime 100 Club for snaue to måneder siden. Kula Shaker spiller stor rock som krever et voksent lokale og en ditto PA. Og med et snedig glamour-psykedelisk lysrigg kom hele bandets musikalske visjon til sin rett.

Sinnssykt øs

På en måte er Kula Shaker så gammaldagse at et ord som retro blir litt for ungt. Men samtidig blir slike beskyldninger irrelevante all den tid bandet har en umiskjennelig glød og et sinnssykt øs. «Grateful When You're Dead» og «Mystical Machine Gun» er «Hair»-rock av nesten beste «Age Of Aquarius»-kaliber. Og der bandets totale fravær av ironisk distanse kunne bikket dem over i det patetiske, er det nettopp denne hengivenheten som gjør dem så enestående.

Jeg ønsker dette bandet alt godt, og jeg gleder meg allerede vilt til å gå bananas ved neste Kula-korsvei.