Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Kultbandet

I filmen «High Fidelity» hadde hovedpersonenen en bandplakat på veggen. Ladybug Transistor er kultbandet for amerikanske musikkfreaks.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ladybug Transistor er ikke som andre indie-band fra New York. De henter ikke inspirasjon fra Velvet Underground og des like, men fra Beach Boys og psykedelia.

Kultband

Bandets Pop-rock blir beskrevet som et møte mellom Belle & Sebastian og Burt Bacharach. Og de førstnevnte skal også være store fans av bandet.

De har hatt kultstatus på den alternative scenen i USA en stund, noe som nok forklarer veggplasseringen i den hardcore musikkfilmen «High Fidelity». Og nå gjør de også framstøt i europeisk undergrunn.

Bandet har spilt tidligere i Norge, og kan kanskje plasseres i gruppen «norgesvenner». Det er ikke hver dag det er «takk til Flekkefjord» i omslaget til internasjonale utgivelser - eller at en av låtene heter «Fjords Of Winter».

For visstnok skyldes fjorårets turné en rockegal mann fra Flekkefjord som ville at bandet skulle spille i bryllupet hans. Og de ville de, hvis de fikk spille flere konserter i landet.

Ny plate

For litt over en måned siden slapp de sitt nyeste album, «Argyle Heir».

Plata fikk en firer i Dagbladet som «en innfallsvinkel god som noen til deres verden av søtladne, uskyldsrene og barokke komposisjoner i krysningspunktet mellom klassisk gitarpop, sekstitallspsykedelia og folkrock».

Anmelderen sa videre at det er «et album som bølger mellom totalt uimotståelige popperler og mer tungtfordøyelige ekskursjoner ut i det psykedeliske villnis».

Ekte retro

Ladybug Transistor ble startet av vokalist og gitarist Gary Olson i 1994. Året etter platedebuterte bandet med albumet «Marlborough Farms».

Mest ros har bandet fått for sitt tredje album «The Albemarle Sound» fra 1999. Her blir det sagt at bandet endelig når de pop-høyder tidligere album har gitt lovnader om.

Ikke overraskende hører bandet musikalsk hjemme på 60-tallet. Andre referanser enn Beach Boys er The Beatles, Byrds og The Mamas and the Papas.

På scenen kan du vente deg psykedelisk gitarpop krydret med alt fra piano, mandolin, strykere, blåsere, fløyter og klokkespill. Selv om Ladybug Transistor er fra Brooklyn, New York, har de en klassisk nostalgi over seg. En tidløs musikk som har latt seg inspirere av et vell av inspirasjonskilder.

Les mer om bandet på hjemmesidene til Ladybug Transistor. Du kan laste ned låter fra det nye albumet på Merge Records.

Hele Norges coronakart