«Kultfilmenes kultfilm» spilles inn på nytt

Mot «Rocky Horror»-skaperens vilje.

(Dagbladet.no): Filmen «The Rocky Horror Picture Show» hadde premiere i 1975, og har siden blitt noe av en kitsch-klassiker.

Fortsatt dresser fans over hele verden seg opp i transvestitt-kostymer for å se filmen, med skuespillere som Tim Cury, Susan Sarandon og Meat Loaf.

Men snart skal nye fjes ikle seg rollene på lerretet. «Rocky Horror...» er sist ut i rekken av amerikanske klassikere som spilles inn i ny versjon. Det melder flere britiske medier i dag, deriblant BBC News.

Rollelista er ennå ikke klar, men Lou Adler, som var eksekutiv produsent for originalen, skal gjøre samme jobben med nyinnspillingen.

- «Rocky Horror»-fenomenet har levd sitt eget liv og blitt reinkarnert på utallige måter siden fødselen. Vårt håp har alltid vært at hver ny gjenfødsel vil presentere «Rocky Horror»-erfaringen for ett nytt publikum, og utvide fanbasen, sier Adler, ifølge BBC News.

Ifølge de første meldingene skulle også Richard O\'Brien, som både skrev og spilte i originalen, være co-produsent. Men dette benekter O\'Brien overfor BBC News.

- Jeg har ingen synspunkter på hvorvidt den burde bli innspilt på nytt, men det har ikke min velsignelse. Jeg kommer ikke til å være involvert på noen måte, sier han.

Ifølge avisa The Independent har filmen spilt inn 140 millioner dollar på kino, og har verdensrekord som den lengst viste kinofilmen noensinne. «Kultfilmenes kultfilm», kalte Dagbladets anmelder Eirik Alver filmen, da den kom ut på dvd i 2003.

INTERNASJONALT FENOMEN: The Rocky Horror Show startet som musikal, og ble siden kultfilm. Fenomenet står seg fortsatt godt, både på scene og lerret. Her fra en oppsetning i Australia i februar. Foto: SCANPIX / AFP / ANOEK DE GROOT
INTERNASJONALT FENOMEN: The Rocky Horror Show startet som musikal, og ble siden kultfilm. Fenomenet står seg fortsatt godt, både på scene og lerret. Her fra en oppsetning i Australia i februar. Foto: SCANPIX / AFP / ANOEK DE GROOT Vis mer

Den handler om det unge, nyforlovede amerikanske paret Brad og Janet, som har punktert dekket på bilen og ber om hjelp på et slott i nærheten. Dermed snubler de over en merkelig og fargerik gjeng, med transvestitten Frank-N-Furter i spissen.

Filmen var opprinnelig et teaterstykke, som hadde premiere i 1973.

HOLDER SEG GODT: Filmen fra 1975 når fortsatt nye seergrupper. I 2003 kom den i oppusset DVD-versjon.
NORSK VERSJON: Slik så Mathias Eckhoff, Trine Svensen og Linn Skåber ut da de satte opp «The Rocky Horror Picture Show» på Centralteatret i 2000.