Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Kultforfatter tok sitt liv

Hunter S. Thompson er død.

(Dagbladet.no): Hunter S. Thompson ble 67 år gammel. Den amerikanske kultforfatteren ble funnet død i hjemmet i Colorado, skriver Daily Aspen News.

- 20. februar tok doktor Hunter S. Thompson sitt liv. Han skjøt seg i hodet. Hunter verdsatte sitt privatliv og vi ber derfor om at venner og fans respekterer familiens ønske om et privatliv i sorgen, sier Thompsons sønn, Juan Thompson, til Daily Aspen News.

Thompson var kjent blant sine fans som en av det 20. århundrets største skribenter og politiske kommentatorer. I 1972 skrev han klassikeren «Frykt og avsky i Las Vegas» hvor han introduserte leserne sine for den såkalte gonzojournalistikken. Klassikeren er også filmatisert med Johnny Depp i hovedrollen, og den filmen fikk en treer i Dagbladet.

Dop og hallusinasjoner

Thompson vokste opp i Kentucky, USA. Hans kone, sønnen, svigerdatteren, Jennifer, og barnebarnet, William, sørger alle over hans død.

- Hunter var ikke bare en nasjonal skatt, men også selve samvittigheten av denne lille byen. Han gjorde oss alle ærlige. Det spilte ingen rolle hvem du var. Om du var hans venn eller en han ikke kjente. Han var nobel, sier Gerry Goldstein, en prominent Aspen advokat, til Aspen Daily News.I historier som «Hells Angels» og «Frykt og avsky i Las Vegas» beskriver Thompson historier fra sitt journalistiske liv. Historiene er preget av et liv fullastet med dop og hallusinogener.

Forbilde for Behn

Ari Behn har ved flere anledninger gitt uttrykk for at Hunter S. Thompson er en av hans store forbilder.

Behns reisebrev fra Las Vegas, som ble vist på norsk tv i 2001, sammenliknes av mange med Thompsons bok og film fra gamblerbyen.

Du kan lese mer om forfatteren på her.

«Frykt og avsky i Las Vegas»: Her er Hunter S. Thompson flankert av sine hovedrolleinnahvere i filmen om hans liv under premieren i 1998.