Kultklassikeren får norsk nyinnspilling

Starter innspilling til våren.

NY VERSJON: «Tre nøtter til Askepott» kommer i ny, norsk drakt, men blir mest sannsynlig spilt inn i Tsjekkia. Foto: NRK
NY VERSJON: «Tre nøtter til Askepott» kommer i ny, norsk drakt, men blir mest sannsynlig spilt inn i Tsjekkia. Foto: NRKVis mer

(Dagbladet): Den tsjekkiske eventyrfilmen «Tre nøtter til Askepott» er en av julas desidert største kultfilmer, iallfall for norske tv-seere.

Siden 1975 har filmen rullet over skjermen julaften hvert år, men i framtida får den kanskje konkurranse av en ny og nå helt norsk versjon. Tirsdag melder Norsk Filminstitutt at de støtter en nyinnspilling med 3,9 millioner kroner.

Spilles inn i utlandet Det er produksjonsselskapet Friland Produksjon som står bak prosjektet, med Katarina Launing i registolen. Launing har tidligere regissert blant annet «Julenatt i Blåfjell» fra 2009 og fjorårets «Kule kidz gråter ikke».

Selv om den nye versjonen blir norsk, blir det neppe Norge som ender som innspillingsland; produsent Asle Vatn opplyser til VG at innspillingen mest sannsynlig legges til Tsjekkia.

I så fall blir innspillingen plassert i samme land som en annen nyinnspilling av en juleklassiker. I 2012 ble nye «Reisen til julestjernen» spilt inn i nettopp Tsjekkia.

Produksjonen skal starte opp til neste vår, med en planlagt premiere vinteren 2016, ifølge pressemeldingen om NFI-støtte.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram