Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Kultur blir bare kos i NRK

NRKs tidligere kultursjef, Synne Skouen, mener at kunstnerne slipper unna.

KRITISK: NRKs tidligere kultursjef Synne Skouen kom med kraftig kritikk av sin tidligere arbeidsgivers kulturdekning i et innlegg i Kringkastingsrådet i dag. Foto: OLE C. H. THOMASSEN/Dagbladet.
KRITISK: NRKs tidligere kultursjef Synne Skouen kom med kraftig kritikk av sin tidligere arbeidsgivers kulturdekning i et innlegg i Kringkastingsrådet i dag. Foto: OLE C. H. THOMASSEN/Dagbladet. Vis mer

|||- Det ser ut som NRK lager program for de som er litt interessert i kultur, ikke de som er veldig interessert, sa komponist og musikkritiker Skouen i et innlegg i Kringkastingsrådet i formiddag.

Hun kom med kraftig kritikk av måten NRK dekker kultur på, både i omfang, plassering og innhold. Hun mente blant annet at det blir for mye omtale av- og for lite direkte formidling av kunst.

- Ville sporten vært fornøyd med bare «Bakrommet»-program? spurte Skouen.

Servilt
NRKs tidligere musikksjef (1993-1999) og kultursjef (2000-2001) hevdet at NRK har programledere som vet bare litt om kunstemnet de tar opp, noe hun hører på oppfølgingsspørsmålene.

- Vi får en servil kulturjournalistikk. Kunstnerne slipper unna, for kultur blir bare kos, mente Synne Skouen.

Ny sjef
NRK er i ferd med å bygge opp en egen kulturavdeling igjen, og ansatte for et halvt år siden Hege Duckert som ny kulturredaktør. Hun møtte i dag i Kringkastingsrådet, og svarte på kritikken med å vise en video av noe av det NRK faktisk byr på av kultur.

- Jeg skulle gjerne ønsket meg dobbelt så stort budsjett og dobbelt så mye sendeflate, men vi lager enormt mye, sa Duckert, som likevel varslet en voldsom utvikling av kulturdekningen i NRK ut over våren.

Hun kom ellers Skouen i møte på ønsket om en mer kritisk kulturjournalistikk.

- Det er av de tingene jeg er veldig opptatt av; at vi skal styrke temperaturen. Vi skal dra på og være litt tydeligere og skarpere i kulturjornalistikken vår, sa Hege Duckert.

Det kom ingen konkrete avsløringer om nysatsninger, men en gjentakelse av at det jobbes med å få satt i gang en filmsatsning.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media