Statsbudsjettet kultur - overraskende lite til frivillighet

Kulturbudsjettet får slakt: - Betonggrått budsjett. Det klart svakeste denne perioden

Bård Vegard Solhjell tordner mot dagens kulturbudsjett. 

SKUFFET OVER KULTURBUDSJETTET: Kulturpolitisk talsmann i SV, Bård Vegar Solhjell, slakter årets kulturbudsjett.
Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
SKUFFET OVER KULTURBUDSJETTET: Kulturpolitisk talsmann i SV, Bård Vegar Solhjell, slakter årets kulturbudsjett. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Det er et betonggrått budsjett på kultur. Det klart svakeste denne perioden, tordner Bård Vegard Solhjell, kulturpolitisk talsmann i SV.

I dag ble regjeringens forslag til statsbudsjett lagt fram, og med det forslaget til kulturbudsjett fra kulturministeren. Det er på til sammen 13,5 milliarder kroner. Dette er 465 millioner kroner høyere enn 2016, og en økning på 3,6 prosent, sier kulturminister Linda Hofstad Helleland (H) i sin digitale framstilling av budsjettet. Hun skal ha «kulturell og kreativ næring, kulturarv og tilrettelegging for flere finansieringskilder til kulturlivet» som sine statsningsområder.

Bård Vegard Solhjell, kulturpolitisk talsmann i SV, er imidlertid ikke nådig i sin dom over budsjettet til kulturministeren.

- Mediepolitikken er uambisiøs og grå, som om regjeringa bare vil se på det som skjer, sier han og legger til:

- Frivillighet taper, mot alle odds, i en tid da frivillighet burde vært en hovedsatsing i integreringspolitikken. Kulturpolitikken er ellers uten større satsinger, og uten en klar retning, sier den erfarne politikeren da han møter Dagbladet i vandrehallen på Stortinget.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer