Kulturelite uten allmenndannelse

Morgenbladet er blitt et forum for velmenende kulturnerder i stedet for en vital og fordomsfri kulturavis.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ASLAK NORE,

Kultur-Norges fremste eplekjekkas og konfliktsøker, er på krigsstien igjen. I forrige uke refset han bygdehipster og eks-Se og Hør-journalist Vidar Kvalshaug for ikke å bruke kulturredaktørjobben i Nationen til å dekke køntrimusikk, kiosklitteratur og veikromat. Dette var bare en oppvarmingsøvelse, for mandag trykket Dagsavisen en halvannen sides «Aftensang over Morgenbladet» signert samme utrettelige Nore, som visstnok har et fire ganger så langt opus om avisas vanskjebne liggende på harddisken.

Hva er unge Nores anklager mot avis-Norges intellektuelle flaggskip, nylig restaurert med nye penger (fra selveste Fritt Ord), ny redaktør (Alf van der Hagen) og nytt format (tabloid)? Morgenbladet preges av utilslørt elitisme og folkeforrakt. Avisa er teoretisk utdatert i sitt skille mellom «høy» og «lav» kultur. Redaksjonens påståtte «radikalisme» har forfalt til slapp verdikonservatisme og tilbaketrekning. Morgenbladet setter ikke lenger dagsorden. Klassekampen-journalisten fra Helvete ser bare én løsning: «Gjør Morgenbladet til Høyre-organ! Der i gården kunne man sannelig trenge en dannet og kapitalismekritisk konservatisme opp i all vulgærliberalismen.»

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer