Kulturentreprenøren i Kvadraturen

Fire år etter at han startet Blå leder Martin Revheim (38) Oslo-Filharmoniens styre og utreder framtidas norske kulturpolitikk. Men streitjobben hans er å omskape et bankpalass til Oslos nye kulturhus.

KULTURHUS: I denne ærverdige bankbygningen mellom Tollbugata og Rådhusgata i utkanten av Kvadraturen skal Martin Revheim husholdere over kulturvirksomhet på i alt 12 000 kvadratmeter.  FOTO: TERJE MOSNES
KULTURHUS: I denne ærverdige bankbygningen mellom Tollbugata og Rådhusgata i utkanten av Kvadraturen skal Martin Revheim husholdere over kulturvirksomhet på i alt 12 000 kvadratmeter. FOTO: TERJE MOSNES Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Å SI AT Martin Revheim lo hele veien fra Blå til banken vil være å overdrive. Riktig nok har yrkesferden hans, fra en grovrestaurert fabrikkbygning på Nedre Grünerløkka til Sparebankstiftelsen DNB NORs signalbygg øverst i Kvadraturen, gått via gledespredende institusjoner som Kongsberg Jazzfestival (festivalsjef 2002-06), NRK/Kringkastingsorkestret (orkestersjef 2006-09) og Norsk Musikkinformasjon (direktør 2009-11), men for all sin muntre musikalitet bød disse jobbene også på dissonanser og utfordringer som ikke utløste gapskratt og trillende gledestårer.

Likevel - det er grunn til å anta at den Revheim?ske latter fosset fram, muligens med en innledningsvis vantro undertone, da Sparebankstiftelsen i fjor spurte ham om han kunne tenke seg tittelen «hussjef» og frie hender til å utrede hvordan 12000 kvadratmeter praktbygg kunne benyttes til samfunnsgagnlig kulturproduksjon.

For en kulturentreprenør som Revheim kom det som et tilbud han rett og slett ikke kunne si nei til.

Like lite som han kunne si nei til forespørslene om å overta som styreleder for Oslo-Filharmonien, ta plass i styret for Oslo Konserthus og gå inn som regjeringsoppnevnt utvalgsmedlem i Kulturutredningen 2014, det såkalte Enger-utvalget.  

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer