- Kulturfagene raseres

Kulturfagstudentene ved Universitetet i Oslo samler seg i dag til protest mot barberingen av undervisning og forskning neste vår. I morgen rykker de ut i gatene, i et tverrfaglig demonstrasjonstog med de økonomiske forholdene for høyere utdanning som tema og Stortinget som mål.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I dag avholdes et møte ved Historisk-filosofisk fakultet, der både den nytilsatte universitetsrektoren Kaare Norum, undervisningsministerens politiske rådgiver Knut Arild Hareide og fakultetets ledelse skal møte studentene.

Mindre undervisning, ingen kollokviegrupper, usikkerhet omkring hvorvidt det blir avholdt eksamen - det er vårens perspektiver for studenter ved Institutt for kulturstudier.

- Smertegrensen for god undervisning er nådd for lenge siden. Kulturfagene står i reell fare for å forvitre fullstendig, sier Birger Kolsrud Jåsund, leder av fagutvalgene på etnologi, folkloristikk, religions- og idéhistorie. Alle fire fagene får, hvis budsjettforslaget følges, bare en tredjedel av anbefalt undervisning neste semester.

Forsvinner

- Kollokvie- og gruppeundervisning forsvinner fullstendig. Vi får bare nedkuttete forelesningsrekker - altså den typen undervisning man ønsker minst. Hadde dette vært næringslivet, ville Institutt for kulturstudier vært konkurs. Av et budsjett på 16 millioner, der 13 går til faste lønninger, skal tre millioner kuttes. Det innebærer at alle midler til timelærere, forskning og kollokvier forsvinner, sier Birger Kolsrud Jåsund.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer