Kulturhistorisk med Kampen Janitsjar

Det blir stor familiefest når Kampen Janitsjar ber inn til Oslo Konserthus. Det er bare ett janitsjarband her i landet som kan fylle et lokale på denne størrelsen. Kampen gjør det annethvert år. De greier det helt sikkert i år 2000 også - men de skal verne om imaget sitt som et SHOWBAND.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Av ARILD RØNSEN

Lørdag ga de konsert i to deler, der musikken før pause for en stor del var av den mer 'seriøse' arten. Michael Karmens 'An American Symphony' er vanskelig, for å si det litt forsiktig. Kampen Janitsjar kom ned på begge beina og vel så det, men det er noe med akustikken i Konserthuset: Jeg har en mistanke om at der musikerne virkelig spiller pianissimo og fortissimo, der låter det meste som et eller annet sted mellom messo forte og forte ut i salen. Dynamikken forsvinner, og det er synd.

Bettan & Albert

Elisabeth Andreassen var solist lørdag, og gjorde sine ting fint - selv om repertoaret var vel forutsigbart. Bettan synger Taube og 'When I Wish Upon A Star' - du kunne kanskje gjetta det på forhånd? Best var hun i 'Pepita I Havana'. Det er bortimot umulig å spille lett-og-ledig latinrytmer med over 90 musikere i bandet, men Kampen fikser det.

 Konferansier for anledninga var ex-ordfører Albert Nordengen, en mann med stor lokalkunnskap om Kampen, men som nok har hatt ledigere snakke-jobber enn dette. Likevel funka det (stort sett), fordi han i all sin keitethet tidvis var ufrivillig morsom.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer