- Kulturhus til Bjørvika

Verdens fineste kulturhus i Bjørvika: Opera, rock- og teaterscene, kafeer, museer og gallerier. Kunstneren Hans Petter Stubergh ser for seg en arena for kultur på flere plan, framfor bare opera. I Bjørvika.

- Du kan se det for deg. Folk kommer samtidig til forskjellige arrangementer. Noen skal på rockekonsert og andre er pyntet for operaen, sier kunstneren.

Verdens fineste

Hans Petter Stubergh snakker varmt om sin nye idé. Han er for integrering i kulturlivet, og skjønner ikke hvorfor ingen har tenkt på det før. Tanken er et sted for all type kultur, i verdens fineste hus. I tusen år.

- Vi har muligheten til å bygge en arena for det neste tusenåret. Se fram i tid og være optimistiske. Vi vil få verdens fineste kaipromenade - fra Bjørvika til Frognerkilen via Aker Brygge, sier Stubergh, og mener det.

- Her kan folk komme fra alle kanter av byen og alle samfunnslag.

Han syns ikke han overdriver tanken om verdens fineste kulturhus, og mener det er liten vits i å være beskjeden.

- Vi har alle de midlene vi trenger for å få det til, og jeg tror ikke operagjengerne vil bli provoserte av å bli likestilt med andre medlemmer av samfunnet, sier kunstneren.

En vakker flyge-idé

Sentral i ideen hans er at alle deler av befolkningen bør kunne delta. Det skal ikke spille noen rolle om du eier en båt. Eller et slips, for den saks skyld.

- Jeg elsker klassisk musikk og opera, men jeg har aldri vært interessert i noen former for snobbekultur. Dette bør bli kultur på et horisontalt plan, sier mannen som nok er like kjent for sin sadomasochistiske legning som for sin kunst. Og det sjenerer ham ikke.

- Det hadde vært en fantastisk tanke med Norges første offisielle «spanking-room», sier han, og mener det også, men legger til at han ikke vektlegger det som noe krav.

- Det var mer en vakker flyge-idé, sier Hans Petter Stubergh og venter spent på responsen.

HAR TENKT MYE: Kunstneren Hans Petter Stubergh mener at Bjørvika kan brukes til mye spennende i tillegg til opera.