Kulturhusliv med Sting

Siden 1983 har Café Sting i Stavanger blitt en stadig viktigere kulturaktør uten noen gang å kalle seg et Kulturhus. Noe å merke seg når så mange kulturhus sliter?

VELKOMMEN:  Terje Vallestad har i 28 år ønsket velkommen til en stort og sammensatt kultur- og mattilbud på Café Sting i Stavanger. Nå framstår Sting i betydelig utvidet fasong, både som spisested og scene for musikk, litteratur og bildekunst. 
FOTO: TERJE MOSNES
VELKOMMEN: Terje Vallestad har i 28 år ønsket velkommen til en stort og sammensatt kultur- og mattilbud på Café Sting i Stavanger. Nå framstår Sting i betydelig utvidet fasong, både som spisested og scene for musikk, litteratur og bildekunst. FOTO: TERJE MOSNES Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NOEN HUS ER kulturhus fordi folk med makt, midler og mandat til å bestemme slikt har vedtatt at de skal være akkurat det - kulturhus.

I slike tilfeller dreier det seg gjerne om Kulturhus med stor og stolt k, men på langt nær så stort og stolt drifts- og programbudsjett.

Ofte begrenser mangelfulle driftsmidler og høy utleiepris aktivitetene i kulturhusene, og dermed også den kulturstimulerende funksjonen de var tiltenkt i den lokale offentligheten.

ANDRE hus er kulturhus fordi entusiastiske eiere eller leietakere fyller dem med kultur. Ofte skjer det i kombinasjon med en eller annen form for næringsvirksomhet som (svært viktig) sørger for balanse i regnskapet og (nokså viktig) lar seg forene med kulturaktiviteter uten at det blir pinlig. (Hvis strippeklubben i kjelleretasjen finansierer ikongalleriet i første, kan det fort bli litt svett for både strippere, helgener og publikum.

I Stavanger, europeisk kulturhovedstad i 2008 og sannsynligvis den av de større norske byene som fører den mest bevisste og offensive kulturpolitikken, finnes både velfungerende Kulturhus og kulturhus.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer