Kulturkollisjon

En vanvittig idé: Lag et spill der man kombinerer japanske Squaresofts figurer, utviklerne bak bl.a. Final Fantasy-serien, med Donald Duck & Co.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Diskuter spill Resultatet er som forventet, en bissarr opplevelse. Men også spennende og morsomt. Synd at spillskaperne har begått et par av de grunnleggende tabbene når man skal lage et 3D action-adventure-spill.

Du styrer den unge gutten Sora, som leter etter sine venner etter deres paradisiske øy en mørk og stormfull natt ble hjemsøkt av et gedigent monster. Det viser seg ganske snart at et galleri av Disneyskurker står bak. De har også kidnappet kong Mikke og revet ned grensene mellom de forskjellige (Disney-)verdenene. Derfor får Kora ganske snart følge med Langbein og Donald, senere også en serie andre figurer på sin leting gjennom mange forskjellige Disney-landskap.

Det er fargesterkt, fantasifullt og hvis du kjenner din Disney, også svært morsomt å se klassiske figurer brukt på denne måten. Flere av Disney-skurkene, som Jafar fra «Aladdin», Malificent fra «Tornerose», Ursula fra «Den lille havfruen» og Oogie Boogie fra «Et førjulsmareritt», er slike mange barn har drømt om å slåss mot. Men de du møter oftest er «de hjerteløse», mindre mørke vesener som bokstavelig talt dukker opp fra intet. I motsetning til i «Final Fantasy»-serien, foregår her slåsskampene i «realtime». Og da er det et krav at kamera er på rett sted hele tiden. Dessverre skjer det ikke her. All fantasi og kreativt mot i verden hjelper ikke kamerafunskjonen er så dårlig gjennomført. En svakhet som det synes merkelig at spillskaperne ikke har klart å fikse, når de først bruker så mye ressurser på et spill.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer