«Kulturlivet har best av å innrette seg etter folks ønsker»

Ulf Erik Knudsen svarer Hege Duckert.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FRPs KULTURPOLITIKK: Hege Duckert går i en artikkel til frontalangrep på FrPs kulturpolitikk. Fordi hun ikke er enig med FrPs politikk, presenterer hun et vrengebilde av den.

Dagbladet argumenter mot FrP på samme måte som resten av kultureliten. Flere av dem mener det er helt naturlig at de skal kunne bruke skattebetalernes penger til å gi folk den kulturen de selv mener er best.

Er det fordi Duckert selv sitter midt i de mektigste kulturelle nettverk at hun føler behov for å angripe vår politikk? De fleste husker vel debatten om hennes nære bånd i kultur, media og kongehus.

DET ER IKKE smale kulturuttrykk vi er imot, men offentlig finansiering av de smale kulturuttrykk. Dette burde kulturredaktøren i en av landets største aviser ha forstått for lenge siden. Kanskje Duckert har forstått det, men velger å presentere et vrengebilde.

Det har liten hensikt å skille mellom kulturpolitikk og næringspolitikk. Kulturlivet har best av å innrette seg etter folks ønsker, og da bør det ikke være nødvendig med store subsidier. Hele eller deler av offentlig kulturstøtte bør gjøres direkte avhengig av publikumstilslutning. Det kan ikke være slik at kulturinstitusjoner kan overse og ignorere publikum.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer