- Kulturløftet står på spill

Kulturminister Trond Giske mener Frp i regjering vil reversere kulturløftet og dermed ødelegge hans kjæreste hjertebarn.

BEKYMRET: Frp vil kutte kulturbudsjettet med 900 millioner kroner dersom de kommer til makta. Kulturminister Trond Giske mener dette vil reversere kulturløftet. Foto: Hans Arne Vedlog.
BEKYMRET: Frp vil kutte kulturbudsjettet med 900 millioner kroner dersom de kommer til makta. Kulturminister Trond Giske mener dette vil reversere kulturløftet. Foto: Hans Arne Vedlog. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| Kulturvalgkampen er definitivt i gang. Giskes årlige skrytekonferanse ble innledet av en kort forestilling med Robin Hood på trøndersk.

Kulturministeren hevdet riktignok at det var en ren tilfeldighet at det var akkurat dette stykket som ble spilt, men han syns nok det passet bra da de tre skuespillerne samstemt proklamerte: «Ta fra de rike og gi til de fattige» og «Når man er tre går allting an».

For Giske mener de tre regjeringspartiene har fått til store ting i løpet av sine fire år lange periode.

- Den rødgrønne regjeringen har gjennomført et kulturløft større en noen gang tidligere og har gitt to milliarder kroner på fire år, sier Giske til Dagbladet. - Reverserer kulturløftetKulturministeren mener det kommende stortingsvalget vil representere et veiskille i norsk kulturpolitikk og frykter at hans store hjertebarn «kulturløftet» vil lide dersom Frp kommer til makta.

- Valget vil være dramatisk avgjørende for norsk kulturliv. Kommer Frp i regjering vil de ikke bare stanse kulturløftet, de vil også reversere det, og kutte satsningen med 1 milliard kroner, hevder Giske. - Det vil også være naivt å tro at en borgerlig regjering vil kunne demme opp mot et Frp med 25% oppslutning.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer