Kulturministeren åpner for pokerspill i Norge

Kulturministeren ønsker pokerturnering i Norge allerede til neste år.

KAN SLIPPE Å DRA TIL UTLANDET: Aylar Lie måtte reise til Riga for å delta i NM i Poker i 2010. Norges nye kulturminister ønsker pokerturnering i Norge allerede til neste år. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
KAN SLIPPE Å DRA TIL UTLANDET: Aylar Lie måtte reise til Riga for å delta i NM i Poker i 2010. Norges nye kulturminister ønsker pokerturnering i Norge allerede til neste år. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

I regjeringserklæringen lover Solberg-regjeringen å tillate mesterskapsturneringer i poker på norsk jord.

I årevis har det vært straffbart med organisert pokerspill - men den borgerlige regjeringen vil gjøre unntak for mesterskap, skriver Vårt Land.

Norsk Forening for Spillproblematikk advarer, men Widvey er alt kommet svært langt i arbeidet med å liberalisere pokerforbudet.

- Jeg håper vi kan ha et regelverk på plass tidsnok til at et norgesmesterskap i poker kan avholdes i Norge i 2015, skriver hun i et svarbrev til Frps stortingsrepresentant Roy Steffensen.

I brevet skisserer hun en regelpakke som omhandler regler for type turneringer, grenser for pengegevinster og innsats - samt fordeling til gode formål.

- I mandatet til Lotteritilsynet om regelverk går det fram at vi ikke legger opp til et frislipp av poker som sådan i Norge, men kun ønsker å åpne for et system med tillatelser til landbasert turneringspoker, skriver Widvey i en epost til Vårt Land.

Psykologspesialist Ingjerd Meen Lorvik ved Borgestadklinikken er bekymret for oppmykningen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer