SKAL ENDRES: Den norske bokbransjen møter Anniken Huitfeldts kritikk av ebok-satsinga, og lover at brukerne vil se forbedringer i 2012. Foto: Thomas Rasmus Skaug  / Dagbladet
SKAL ENDRES: Den norske bokbransjen møter Anniken Huitfeldts kritikk av ebok-satsinga, og lover at brukerne vil se forbedringer i 2012. Foto: Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer

- Kulturministeren bør prøve norske løsninger

Men bokbransjen lover å forbedre ebok-tilbud.

(Dagbladet): I gårsdagens Dagbladet gikk kulturminister Anniken Huitfeldt hardt ut mot den norske bokbransjen og kritiserte den norske ebok-satsingen Bokskya for å være «for komplisert». Bokskya distribuerer ebøker fra blant annet de tre største norske forlagene.

Kulturministeren avslørte også hun selv ikke bruker Bokskya, men foretrekker utenlandske distributører og norske barnebok-apper.

- Kulturministeren bør prøve å bruke norske løsninger, og vi vil gjerne møte henne og få innspill, sier Kjersti Myre Lessum, leder i Bokkilden og ansvarlig for e-boktilbudet i De norske bokklubbene.

Les også: Dagbladets anmeldelse av Bokskya

Mye skal skje Hun lover likevel at De norske bokklubbenes ebokløsning, som er tilknyttet Bokskya, skal forbedre seg.

- Alle er enige om at det er stort forbedringspotensiale. Allerede fra første kvartal vil det skje mye fra vår side, sier Lessum.

Også Caroline Heitmann, leder for netthandel i bokhandelkjeden Norli Libris, lover bedring.

- Det er viktig å huske på at Bokskya er to ting - både en distribusjonskanal og en applikasjon til å lese bøker. Logikken er smart, men det er svakheter når man skal lese boka. Her vil det skje forbedringer om kort tid, sier Heitmann.

- Kjedelig å vente Hun beskriver Huitfeldts utspill som «udramatisk».

SKRYTER AV HUITFELDT:/ Forfatter Tom Egeland berømmer kulturministeren for å utfordre bokbransjen. Foto: Agnete Brun.
SKRYTER AV HUITFELDT:/ Forfatter Tom Egeland berømmer kulturministeren for å utfordre bokbransjen. Foto: Agnete Brun. Vis mer

- Vi er sikre på at det kommer løsninger som er gode nok. Med det er klart at det er kjedelig å sitte å vente på forbedringer, sier Heitmann.

Forfatter Tom Egeland forteller at heller ikke han bruker Bokskya, og at den er for tungvint. Han syns det er positivt at kulturministeren kommer på banen.

- Det er flott at vi har en kultuminister som våger å utfordre bokbransjen. Samtidig er det viktig at Huitfeldt erkjenner at norsk bokbransje er i en omstillingsfase hvor det går langsomt, sier Egeland, som utfordrer kulturministeren til å komme med konkrete forslag til hvordan bransjen skal selge bøker i framtida.

Det har ikke lykkes Dagbladet å komme i kontakt med Sindre Guldvog, arbeidende styreleder i Bokdatabasen som står bak Bokskya.